Pereiti į pagrindinį turinį

Ministerija dėl masinių neramumų rekomenduoja nevykti į Venesuelą

2024-08-14 11:21 diena.lt inf.

Dėl masinių demonstracijų, prasidėjusių šalyje po liepos pabaigoje vykusių prezidento rinkimų, Užsienio reikalų ministerija (URM) Lietuvos piliečiams rekomenduoja nevykti į Venesuelą.

S. Lisausko / BNS nuotr.

Kaip teigiama trečiadienį išplatintame URM pranešime, demonstracijos tęsiasi iki šiol, jos malšinamos prieš protestuotojus naudojant smurtą, šalyje gali kilti didesnių neramumų.

Įspėjama, kad dėl demonstracijų gali sutrikti eismas, viešasis transportas, kelionės į Simono Bolivaro tarptautinį oro uostą Karakase. Saugumo padėtis šalyje gali pablogėti be įspėjimo, valdžios institucijos gali įvesti komendanto valandą, apriboti judėjimą.

„Jei šiuo metu esate Venesueloje, ribokite savo judėjimą, venkite teritorijų aplink vyriausybinius pastatus, demonstracijų, didelių susibūrimų, vietų, kuriose yra saugumo pajėgos, laikykitės vietos valdžios nurodymų ir sekite vietos žiniasklaidą, kad būtumėte informuoti apie besikeičiančią padėtį“, – nurodo ministerija.

Esantiems Venesueloje lietuviams URM rekomenduoja nedelsiant svetainėje keliauk.urm.lt užpildyti kelionės registracijos formą, kad prireikus būtų galima susisiekti dėl konsulinės pagalbos.

Venesueloje nėra Lietuvos diplomatinės atstovybės, tad ministerija esant reikalui pataria kreiptis į bet kurią Europos Sąjungos atstovybę, esančią Venesueloje.

Artimiausia Lietuvos diplomatinė atstovybė – generalinis konsulatas San Paule, Brazilijoje.

URM taip pat rekomenduoja parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“, kur pateikiama aktuali konsulinė informaciją, ministerijos pranešimai, esant krizinei situacijai užsienio šalyje.

Po kruvinų protestų, nukreiptų prieš jo perrinkimą, prezidentas Nicolas Maduro (Nikolas Maduras) pirmadienį paragino valstybę panaudoti „geležinį kumštį“.

Praėjusį mėnesį įvykę Venesuelos prezidento rinkimai laikomi suklastotais ir pačioje šalyje, ir užsienyje. Opozicija tvirtina, kad rinkimus didžiule persvara laimėjo jos kandidatas Edmundo Gonzalezas Urrutia (Edmundas Gonsalesas Urutija).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų