Pereiti į pagrindinį turinį

Ministras domisi privačių pensinių fondų veikla

2009-03-17 14:51
Ministras domisi privačių pensinių fondų veikla
Ministras domisi privačių pensinių fondų veikla / Roko Medonio nuotr. Ministras R.J.Dagys

Privačių pensinių fondų veikla besidomintis socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys oficialiu laišku kreipėsi į jų valdytojus, prašydamas paaiškinti, kokių priemonių ėmėsi privačių pensinių fondų valdytojai siekdami sumažinti administravimo išlaidas.

„Mane domina, ką nuo 2008 m. gruodžio doro nudirbo privačių pensinių investicinių fondų valdytojai, kad pasitikėjimas jais visuomenėje didėtų“, - kalbėjo ministras R.J.Dagys.

Fondų veiklos rezultatai rodo, kad kai kurie pensinių fondų valdytojai 2008 m. prarado apie trečdalį lėšų.

Ministras R.J.Dagys taip pat teiraujasi pensinių fondų valdytojų, kokia procentine dalimi mūsų šalies gyventojų lėšos investuojamos Lietuvoje bei užsienyje.

„Privačių pensinių fondų valdytojai turėtų aiškiai atsakyti į jiems pateiktus klausimus, ar jie jau sumažino nepagrįstai didelius administravimo kaštus ir į kokias valstybes investuojami mūsų šalies žmonių pinigai, kurių taip trūksta verslui“, - sakė ministras R.J.Dagys.

Primename, kad Seimo sprendimu šiemet buvo sumažintos išmokos į privačius pensinius fondus nuo 5,5 procento iki 3 procentų. Latvijos Vyriausybė minėtas įmokas užsimojo sumažinti dar labiau - iki 2 procentų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų