Quantcast

Ministras: vakcinacijos pasas būtų efektyvus dėl jo sutarus ES mastu, ties tuo dirbama

Vakcinacijos pasas būtų efektyvus dėl jo sutarus Europos Sąjungos (ES) mastu, ties tuo dirbama, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Vakcinacijos pasas dar turi labai daug karštų diskusijų, tai naujas reiškinys mūsų gyvenime, kaip ir apskritai visa ši pandemija ir krizė mums parodė, kad turime reikalų ne su šiaip krize, o su nauju gyvenimo būdu, ateinančiu į mūsų gyvenimą, tai būtent vakcinacijos pasai turi savo ateitį“, – per spaudos konferenciją trečiadienį sakė ministras.

Jis patvirtino, kad Europos šalys svarsto galimybę įvesti tokius pasus: „Visos ES šalys yra delegavusios savo žmones į atitinkamas darbo grupes ir formatus, kurie nagrinėja šitą klausimą“.

„Panašu, kad tas prasmingumas vakcinacijos paso turėtų prasmę ir būtų efektyvus tik tokiu atveju, jei dėl jo taisyklių ir naudojimo būtų susitarta visos ES mastu, o ne tik pritaikant jo naudojimą nacionaliniame lygmenyje. Dirbame koordinuotai ir matytume vakcinacijos pasą kaip bendrą ES projektą“, – pažymėjo ministras.

Skiepų pasas ar imuniteto dokumentas pasiskiepijusiems nuo koronaviruso bei persirgusiems liga Europoje svarstomas kaip dokumentas, kuris galėtų suteikti tam tikrų privilegijų, pvz., keliaujantiems, norintiems lankytis renginiuose ir t. t.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tegul jis ta pasa suskisa kur lys

Ko

Ko portretas
Varkšė lietuva išžūgys

Rt

Rt portretas
Viskas prievarta vygdoma nepasirašykit už skiepus
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių