Pereiti į pagrindinį turinį

Ministrė: privalomas nuotolinis ugdymas tikrai nėra planuojamas

2022-02-08 14:10 diena.lt inf.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė tvirtina, kad šalies mokykloms šiuo metu pavyksta tinkamai kontroliuoti epidemiologinę situaciją, todėl visuotinai privalomas nuotolinis ugdymas tikrai nėra planuojamas.

M. Morkevičiaus / ELTOS, freepik.com nuotr.

„Neplanuojame, nes tikrai gelbėja labai stipriai infekcijų plitimą ribojantis režimas, kad gali mokykla kartu su Visuomenės sveikatos centru ir savivaldybe įsivesti režimą ir išeit į nuotolį, jei yra tam tikras vaikų skaičius. Tiesiog priimti individualų sprendimą, nes situacija yra labai skirtinga mokyklose. Tai tikrai nenorėtume, kad vienas kurpalius būtų pritaikytas visoms (ugdymo įstaigoms – ELTA)“, – antradienį apsilankiusi „darbiečių“ frakcijoje teigė ministrė.

„Tikrai kol kas sekasi neblogai ir iki atostogų liko mažiau nei savaitė“, – pridūrė ministrė.

Pirmadienį ugdymo įstaigose buvo fiksuoti 2487 aktyvūs koronaviruso protrūkiai, su kuriais susiję 9 982 COVID-19 užsikrėtimai. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento specialistės Justinos Petravičienės teigimu, šiuo metu, lyginant su kitomis sritimis, ugdymo įstaigose yra fiksuojamas didžiausias koronaviruso atvejų skaičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų