Pereiti į pagrindinį turinį

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras pirks naują programinę įrangą

2024-08-24 20:11 diena.lt inf.

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC) siekia įsigyti programinę įrangą, kuri leistų kokybiškiau ir operatyviau vykdyti kibernetinių grėsmių analizę.

Pixabay.com nuotr.

Kaip praėjusią savaitę BNS nurodė centras, įdiegus naują programinę įrangą, planuojama operatyviau teikti aktualią informaciją kritinių sektorių organizacijoms apie naujausias kibernetinių grėsmių tendencijas, įvairių gamintojų valdiklių pažeidžiamumus.

Dėl programinės įrangos centras yra paskelbęs tarptautinį pirkimą, tačiau tikslios jo sumos centras nenurodo.

NKSC teigimu, įranga turi gebėti pateikti apibendrintą aktualią informaciją apie dažniausiai kritiniuose sektoriuose, ypač energetikos sektoriuje, naudojamos techninės ir programinės įrangos pažeidžiamumus, kenksmingų indikatorių srautą, valdiklius bei kitą svarbią kibernetinio saugumo informaciją.

„Gauti duomenys ir kita aktuali informacija bus perduodama į organizacijų įsilaužimo aptikimo sistemas (angl. IDS) ir nacionalinę kibernetinių grėsmių indikatorių dalinimosi platformą“, – nurodo centras.

Anot NKSC, poreikį geriau pasirengimui užkardyti galimas kibernetines grėsmes ir tinkamai reaguoti į kibernetinius incidentus lėmė spalio viduryje įsigaliosianti nauja Kibernetinio saugumo įstatymo redakcija.

Pagal ją yra praplečiamos centro funkcijos ir sugriežtinami kibernetinio saugumo reikalavimai svarbiausiuose sektoriuose veikiančioms organizacijoms.

Kibernetinio saugumo įstatymas taikomas įmonėms, veikiančioms ypatingos svarbos ir itin svarbiuose sektoriuose. Jiems priskiriami energetikos, transporto, bankininkystės, sveikatos apsaugos ir keli kiti sektoriai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų