Pereiti į pagrindinį turinį

Naujas vežėjas: iš Dzūkijos – į sostinę

2024-08-04 07:00 diena.lt inf.

Tolimojo susisiekimo rinkoje – naujas vežėjas: „Contrans“ veš keleivius reguliariojo susisiekimo kelių transporto maršrutu Druskininkai–Vilnius–Druskininkai.

A. Ufarto / BNS nuotr.

Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA) pernai spalį paskelbė tolimojo susisiekimo maršrutų sąrašą ir pakvietė vežėjus siūlyti savo paslaugas.

„30 metų tolimojo susisiekimo autobusais rinka buvo uždara. Tikimės, kad naujas rinkos dalyvis padrąsins kitus vežėjus siūlyti naujų reisų, kurių šiuo metu trūksta. Vis dar neatnaujinta 33 proc. reisų, viliamės, kad jie bus atgaivinti, keleiviams bus sudaryta galimybių gauti aukštesnės kokybės paslaugas“, – sakė LTSA direktorius Genius Lukošius.

Druskininkuose įsikūrusi bendrovė „Contrans“ savo veiklą pradėjo 2020-ųjų balandį. Jos direktorius Povilas Čepulis teigė, kad pasikeitus teisiniam reglamentavimui susiklostė tinkamos sąlygos įeiti į tolimojo susisiekimo rinką.

Tikimės, kad naujas rinkos dalyvis padrąsins vežėjus siūlyti naujų reisų.

„LTSA konkursuose iš pradžių pateikti maršrutai savo apimtimi buvo pritaikyti didiesiems rinkos dalyviams, turintiems darbuotojų visoje Lietuvoje, o mes neturime. Kai atsirado trumpesnių maršrutų, nusprendėme teikti savo paslaugas keleiviams“, – paaiškino „Contrans“ vadovas.

Nuo 2022 m. sausio 1-osios iki šios dienos trečdaliu sumažėjo galimybės keliauti tolimojo susisiekimo autobusais: 33 proc. sumažėjo reisų ir 28 proc. – maršrutų. Nauji ir esami rinkos dalyviai turi galimybių atnaujinti keleivių vežimą 189 unikaliais maršrutais, susigrąžinti buvusius keleivius ir iš naujo formuoti keliavimo įpročius renkantis viešąjį transportą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų