Pereiti į pagrindinį turinį

Naujos "Leo LT" galvos

2009-04-10 09:00
Naujos "Leo LT" galvos
Naujos "Leo LT" galvos / Gedimino Bartuškos nuotr. Pranašumas: naujasis "Leo LT" vadovas R.Vaitkus yra senas premjero bendražygis.

Nacionalinė energetikos bendrovė "Leo LT" turi naują vadovybę. Bendrovės valdybos pirmininku išrinktas Rytų skirstomųjų tinklų direktorius Rimantas Vaitkus.

Vakar susirinkusi "Leo LT" stebėtojų taryba patvirtino naujus bendrovės valdybos narius. Jais tapo R.Vaitkus, "Leo LT" verslo vystymo direktorius Rokas Masiulis ir buvęs "Motorolos" atstovas Lietuvoje Šarūnas Vasiliauskas. Naujoje valdyboje liko dirbti su senosios nariai – įmonės technologijų direktorius Valdas Bancevičius ir finansų direktorius Ramūnas Bičiulaitis. Valdyba naujuoju pirmininku išrinko R.Vaitkų.

R.Vaitkų galima vadinti valdantiesiems konservatoriams artimu žmogumi. Jis su dabartiniu premjeru Andriumi Kubiliumi mokėsi tame pačiame Vilniaus universiteto fizikų kurse, vėliau dešimtmetį kartu dirbo Fizikos fakultete. Prieš dešimtmetį A.Kubiliaus Vyriausybėje R.Vaitkus buvo ūkio viceministras, atsakingas už branduolinę energetiką.

Naujieji "Leo LT" valdybos nariai pakeitė buvusį jos pirmininką Gintautą Mažeiką, kuris apie atsistatydinimą pranešė kovo pabaigoje, o iš įmonės pasitraukė nuo balandžio 6 d., taip pat įmonės teisės direktorių Vilių Bernatonį ir Darių Montvilą.

Naujoji "Leo LT" valdžia jau gavo energetikos ministro Arvydo Sekmoko įpareigojimą rasti galimybę sumažinti elektros kainas.

Beje, vakar paaiškėjo, kad naujuoju "Leo LT" stebėtojų tarybos pirmininku paskirtas valstybinės Kainų komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys gali eiti savo pareigas.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vakar nutarė nepradėti tyrimo, ar V.Poderys gali eiti dvejas pareigas.

Anot komisijos, V.Poderys neturi privačių interesų, dėl kurių galėtų kilti interesų konfliktas. Komisija taip pat teigia esanti nekompetentinga vertinti V.Poderio Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininko ir "Leo LT" stebėtojų tarybos pirmininko pareigų suderinamumo. Ar V.Poderys yra tinkamas asmuo eiti nurodytas pareigas, kompetentingi spręsti bendrovės akcininkai, teigiama VTEK pranešime.

Vyriausybė valdo 61,7 proc., "NDX energija" – 38,3 proc. "Leo LT" akcijų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų