Quantcast

Neteisėtos migracijos kontrolė stiprinama ir Lenkijos pasienyje

  • Teksto dydis:

Siekdama suvaldyti išaugusį neteisėtų migrantų srautą, Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) skelbia sustiprinusi ne tik pasienio su Baltarusija apsaugą, bet ir keliaujančiųjų asmenų bei transporto priemonių kontrolę prie sienos su Lenkija. Čia pasieniečiams talkina papildomos muitininkų ir policijos pajėgos.

Neteisėtos migracijos kontrolę bei prevenciją vykdantys pasieniečiai kartu su kolegomis iš minėtų žinybų budi ne tik prie pagrindinių kelių, vedančių į Lenkiją, tačiau ir ten, kur transporto priemonių bei asmenų eismas yra mažiau intensyvus, sakoma VSAT pranešime.

Lietuvos VSAT su kolegomis Lenkijoje nuolat keičiasi kriminalinės žvalgybos informacija, taip pat derina bendrus veiksmus skirstant patrulių pajėgas abiejų valstybių teritorijose.

Vyriausybė liepos pradžioje dėl smarkiai išaugusios neteisėtos migracijos į Lietuvą paskelbė ekstremaliąją situaciją valstybės mastu.

Šiemet Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje iš viso sulaikyti 1676 neteisėti migrantai. Šis skaičius yra daugiau kaip dvidešimt kartų didesnis, nei buvo per visus 2020-uosius. Pernai sulaikytas 81 toks užsienietis.

Šiuo metu prie sienos su Baltarusija aktyvuojamas Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros FRONTEX skubios pagalbos suteikimo mechanizmas (Rapid Border Intervention), į šį ruožą laukiama atvykstant gausesnių Europos pasieniečių pajėgų. Rytiniame šalies pasienyje kartu su VSAT pareigūnais taip pat budi Lietuvos kariuomenės kariai, Estijos policijos bei pasienio tarnybos pareigūnai, Viešojo saugumo tarnybos bei kitų institucijų atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ū

ū portretas
O kur dės tuos valkatas kaliningrade? Yra tik 3 atvejai: grąžins atgal į Lietuvą, nuvarys visą bandą į Lenkiją arba be plausto paleis Baltijos viduryje kapstytis Švedijos kryptimi. Trečiasis atvejis mažai tikėtinas, užtat labai efektyvus atgrasymo tikslais.

o

o portretas
kodel negalite paleisti tuos valkatas i Karaliauciaus link juk jei briuselis nesiima priemoniu tai lieka kartu visoms baltijos salims kartu su vengrais palikt ta /geroves/ eurodurnyna su visais ju ir ne ju valkatomis kuriuos jie tokiais ir paverte jav sionistu pagalba vykdant karus bei zemiu grobimus?;;;
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių