Pereiti į pagrindinį turinį

Panevėžyje šiukšlių tvarkymas brangs

Panevėžyje šiukšlių tvarkymas brangs
Panevėžyje šiukšlių tvarkymas brangs / Gintaro Lukoševičiaus nuotr.

Nuo rugpjūčio 1 d. panevėžiečiai turės brangiau mokėti už šiukšlių išvežimą. Atliekų tvarkymo tarifai keičiasi dėl liepą atidaromo modernaus, Europos Sąjungos reikalavimus atitinkančio sąvartyno.

Daugiabučių namų gyventojai ir bendrais konteineriais besinaudojantys privačių namų gyventojai per mėnesį mokės 5,97 lito mokestį. Iki šiol šis mokestis yra 3,18 lito žmogui. Privačių namų gyventojai, turintys 120 litrų talpos konteinerius, už vieną atliekų išvežimą mokės 4,3 lito, 240 litrų talpos konteinerius - 8,6 lito.

Tris ir daugiau vaikų turinčioms šeimoms bus taikomos nuo 30 iki 50 procentų nuolaidos. Už 1 kubinio metro palaidų komunalinių atliekų surinkimą, jų tvarkymą, įskaitant šalinimą sąvartyne, nustatytas 30,84 lito mokestis.

„Iki šiol sąvartyną eksploatavome patys, todėl nebuvo aktualus vartų mokestis, jis atsiras pradėjus veikti naujajam atliekų tvarkymo centrui, - sakė AB „Panevėžio specialus autotransportas“ direktorius Valentas Bakšys. - Iš patirties galiu pasakyti, kad pereinamasis laikotarpis nebus lengvas. Darbo šioje srityje dar turėsime ilgam, kol žmonės įpras rūšiuoti atliekas ir supras, kad nebegalima jų vežti į rajone buvusius sąvartynus.“
Pasak direktoriaus, rūšiuojant šiukšles ne tik saugoma gamta, palengvinamas specialiųjų bendrovių darbas, bet ir taupomos lėšos.

„Rūšiuojant atliekas konteinerį išvežti tikrai prireiks gerokai rečiau“, - sakė V.Bakšys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų