Pereiti į pagrindinį turinį

Pasitraukia pilnomis kišenėmis

2009-03-14 09:00

Paaiškėjus skandalingiems faktams apie milžiniškas išeitines kompensacijas, nacionalinę energetikos bendrovę "Leo LT" palieka strateginių projektų vadovas Saulius Spėčius ir tyrimų bei plėtros vadovas Dalius Šulga.

S.Spėčius ir D.Šulga po to, kai paliko "Leo LT" valdybą, pernai spalį gavo maždaug po 200 tūkst. litų išeitines pašalpas, tačiau vėl buvo įdarbinti nacionalinėje energetikos bendrovėje. Jų kėdės susvyravo ketvirtadienį, kai energetikos ministras Arvydas Sekmokas pasipiktino milžiniškomis pašalpomis buvusiems "Leo LT" valdybos nariams, kurie vėl buvo įdarbinti bendrovėje.

A.Sekmokas pranešė, kad atleidus senosios "Leo LT" valdybos narius, jiems buvo išmokėtos ne vieno šimto tūkstančių litų kompensacijos, ir kai kurie jų vėliau vėl buvo priimti į darbą bendrovėje. Jis suabejojo, ar tai moralu ir teisinga, nors, anot ministro, juridiškai tai buvo teisėtas žingsnis.

"Leo LT" pranešė, kad S.Spėčius ir D.Šulga vakar įteikė prašymus atleisti juos iš einamų pareigų. Pabrėžta, kad jie pasitraukia savo noru, todėl šįkart išeitinių pašalpų negaus.

"Tai S.Spėčiaus ir D.Šulgos sprendimas ir aš jį vertinu teigiamai", – pranešime spaudai sakė "Leo LT" valdybos pirmininkas Gintautas Mažeika.

"Priėmiau tokį sprendimą, kurį lėmė labai daug veiksnių", – BNS sakė S.Spėčius, daugiau nieko nenorėjęs komentuoti.

S.Spėčius iš "Leo LT" valdybos narių buvo priverstas pasitraukti tuomet, kai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nusprendė, kad jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus įsidarbindamas "Leo LT". Iki darbo bendrovėje S.Spėčius dirbo premjero patarėju ir užsiėmė nacionalinio investuotojo bendrovės steigimu.

S.Spėčius tuomet labai nenorėjo palikti valdybos nario posto ir manė esąs neteisingai užsipultas. Dabar paaiškėjo, kad galiausiai sutikęs atsistatydinti, jis gerokai praturtėjo.

Visiems buvusiems "Leo LT" valdybos nariams, išskyrus vienintelį naujoje valdyboje likusį dirbti Ramūną Bičiulaitį, kurių atlyginimas iki mokesčių siekė 45 tūkst. litų, buvo išmokėtos 6 mėnesių darbo užmokesčio dydžio išeitinės kompensacijos – kiekvienam teko po 270 tūkst. litų (iki mokesčių), arba po 205 tūkst. litų (sumokėjus pajamų mokestį).

Pirmojoje įmonės valdyboje dirbo jos pirmininkas Rymantas Juozaitis, S.Spėčius, D.Šulga, Eglė Daunienė ir R.Bičiulaitis.

61,7 proc. "Leo LT" akcijų valdo Lietuvos Vyriausybė, 38,3 proc. – "VP dešimtuko" valdoma bendrovė "NDX energija".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų