Pereiti į pagrindinį turinį

Paskirta nauja prezidentės vyriausioji patarėja

2012-09-12 09:07
Paskirta nauja prezidentės vyriausioji patarėja
Paskirta nauja prezidentės vyriausioji patarėja / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausiąja patarėja užsienio politikos klausimais tapo Jovita Pranevičiūtė-Neliupšienė.

Ji pakeitė Simono Daukanto aikštės rūmus į diplomatinę tarnybą užsienyje išmainiusį vieną artimiausių Prezidentės patarėjų Darių Semašką. Netrukus jis išvyks dirbti Lietuvos ambasadoriumi Nyderlanduose.

Iki paskyrimo Prezidentės Užsienio politikos patarėjų grupės vadove J.Pranevičiūtė-Neliupšienė šioje grupėje dirbo eiline patarėja.

Daiva Ulbinaitė, Prezidentės atstovė spaudai, informavo, kad valstybės vadovė savo potvarkiu naująją vyriausiąja patarėją paskyrė užvakar. Užsienio politikos grupėje, be J.Pranevičiūtės-Neliupšienės, dirba dar trys žmonės. Taigi, pasitraukus D.Semaškai, patarėjų dar labiau sumažėjo.

32-ejų J.Pranevičiūtė-Neliupšienė yra politikos mokslų daktarė, o su D.Grybauskaite ji dirba nuo pat jos kadencijos pradžios. Ji taip pat dėsto Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute.

Prieš kurį laiką svarstyta, kad Prezidentės vyriausiuoju patarėju užsienio politikos klausimais galėtų tapti iš ambasadoriaus posto Jungtinėse Tautose nuo spalio pradžios atšaukiamas Dalius Čekuolis.

Tačiau šalies vadovė prieš kurį laiką buvo užsiminusi, kad artėjant Lietuvos pirmininkavimui ES, ji dairysis daugiau patarėjų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų