Pereiti į pagrindinį turinį

Po koalicijos pokalbio premjeras žaidė žodžiais

2009-05-22 09:00

Premjeras Andrius Kubilius patikino, kad nepaisant kai kurių nesutarimų, valdančioji koalicija tebėra gana tvirta.

Paklaustas, ar koalicija neyra po to, kai valdantieji liberalcentristai ir Tautos prisikėlimo partija antradienį Seime ilgai grasino paremti opozicijos inicijuotą interpeliaciją finansų ministrui Algirdui Šemetai, premjeras atsakė neigiamai. "Koalicija ne ỹra, ji yrà", – juokdamasis žaidė žodžiais A.Kubilius.

Vyriausybės vadovas priminė, kad galų gale visi valdantieji iš esmės parėmė finansų ministrą nedalyvaudami slaptame balsavime dėl nepasitikėjimo juo ir taip tą balsavimą sužlugdydami. "Koalicija mokosi iš savo klaidų ir iš savo veiksmų", – sakė A.Kubilius.

Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas sutiko, kad valdančioji koalicija gyvybinga. Tačiau kalbėdamas apie artimiausią ateitį liberalcentristų lyderis minėjo, kad koalicijai netrukus teks apsispręsti dėl mokesčių įstatymų. "Tikimės, kad birželį koalicija grįš prie mokestinės bazės. Spausime premjerą, ūkio ministrą, finansų ministrą, kad reikia būtinai neatidėliojant peržiūrėti kai kuriuos mokesčius", – sakė A.Zuokas. – Ir tai nėra žaidimai."

Premjeras pažadėjo, kad birželį bus pradėtos diskusijos dėl ekonomikos vystymosi tendencijų, taip pat ir dėl mokesčių reikalų. A.Kubilius neatmetė, kad kai kurie mokesčiai gali būti koreguojami. "Pavyzdžiui, akcizai. Ieškosime tokių tarifų, kad iš jų gautume kuo daugiau pajamų", – teigė Vyriausybės vadovas.

Be to, peržiūrint mokesčius bus apsispręsta, kiek ir kaip vėl bus koreguojamas šių metų biudžetas. "Jeigu koreguosime mokesčius, tikriausiai neišvengsime biudžeto peržiūros", – tvirtino A.Kubilius.

Gegužės pradžioje dėl ekonominio sunkmečio Seimas Vyriausybės siūlymu jau sumažino šių metų valstybės išlaidas maždaug 3 mlrd. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų