Pereiti į pagrindinį turinį

Policija konfiskuos nenaudojamus automobilius

2008-12-16 12:32
Policija konfiskuos nenaudojamus automobilius
Policija konfiskuos nenaudojamus automobilius / Diena Media nuotr.

Nuo sausio 1-osios policija konfiskuos ne tik neblaivių vairuotojų automobilius, bet ir nenaudojamus, stovinčius kiemuose ar aikštelėse.

Iki šiol policija ar savivaldybių tarnautojai, kiemuose ir aikštelėse gyventojų paliktus, nenaudojamus automobilius galėdavo raginti pašalinti tik akcijomis ar reidais. Tačiau raginimai nepadėjo ištuštinti daugiabučių kiemų, tad priėmus Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisas, kitąmet pareigūnai senas ar nevažiuojančias, bet vietą užimančias ir gamtą teršiančias mašinas galės konfiskuoti, pranešė LTV laida „Šiandien“.

Tiesa, pareigūnai žada, kaip iki šiol, pradžioje nebenaudojamų automobilių savininkus raštiškai įspėti. Jei šie nereaguos, mašina bus atimama. Gyventojai raginami pranešti apie tokias transporto priemones policijai ir savivaldybei.

Tuo metu valstybės įmonė „Regitra“ pataria mašinų savininkams išregistruoti baigtas eksploatuoti ar į užsienį parduotas transporto priemones. Tai kainuotų nuo 5 iki 13 litų, pagal mašinos kategoriją.

Šiuo metu Lietuvoje per 2 milijonus registruotų transporto priemonių, iš jų - daugiau kaip pusantro milijono sudaro gyventojų automobiliai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų