Pereiti į pagrindinį turinį

Politikai – lyg pigūs aktoriai

2013-06-22 05:42
Politikai – lyg pigūs aktoriai
Politikai – lyg pigūs aktoriai / Artūro Morozovo nuotr.

Pagrindiniam Lietuvos S.Dariaus ir S.Girėno stadionui galėtų vadovauti kontrabandininkų grupuotės narys. Netikite? Tuomet esate naivuoliai, nes Kaune viskas įmanoma.

Po šios savaitės „Kauno dienos“ rašinio apie politinį turgų dėl legendinės halės ir stadiono vadovo kėdės paaiškėjo, kad socialdemokrato Stepono Vaičikausko proteguotas kandidatas Juozas Šimkevičius yra puikiai pažįstamas Specialiųjų tyrimų tarnybos agentams ir muitininkams. Šiuo metu jis teisiamas dėl kontrabandos.

Taip ir įsivaizduoju stadiono veją, nuklotą kontrabandinėmis prekėmis be banderolių. Jų įsigyti turbūt susirinktų kur kas daugiau žmonių nei į eilines futbolo varžybas. Deja, to nebus. Paaiškėjus apie ankstesnius J.Šimkevičiaus žygdarbius, jo kandidatūra skubiai pamiršta.

Tik nemanykite, kad bus ieškoma profesionalaus sporto vadybininko. Už 6 tūkst. litų kas mėnesį stadionui gali vadovauti režisierius (iš jaunųjų lietuvių) ar visų galų meistas Juozas Marcalis (šis per socialdemokratus jau įsitrynė į „Kauno vandenis“, tačiau jam valdiškų postų niekada nebus per daug).

Konkursai į savivaldybės įstaigų ir bendrovių vadovų postus niekada negarsėjo skaidrumu. Juk ne kvalifikacija čia svarbiausia: draugai, žmonos, vaikai ar partijos bičiuliai turi kur kas daugiau šansų gauti valdišką algą nei savo srities profesionalai.

Tai jokia naujiena. Tiesiog pastarosiomis savaitėmis kai kurie Kauno politikai, pamiršę tvarką ir teisingumą, nė nebando pūsti miglos, kad pašaliniai gali laimėti konkursą. Įtakingos Kauno ponios Aušros Ručienės bendražygiai ėmėsi savaip rūpintis šeimos politika. Juk sutuoktiniai, neturėdami pragyvenimui reikalingų tūkstančių, gali atsidurti ant skyrybų slenksčio. Tad vienam atiduodamas „Autrolis“, o kitai – Šilainių poliklinika. Ir šeima – laiminga.

Deja, čia įsikiša teisėsaugininkai ir graži pasaka pakimba ore. Neoficialiai užsimenama, kad nė vienam partijos „Tvarka ir teisingumas“ proteguotam kandidatui nesišviečia užimti išsvajotuosius postus. Teisybė triumfuoja? Labai tuo abejočiau, nes juk ir kiti konkursai ne mažiau dvelks protekcionizmu. Tiesiog visa tai bus kur kas geriau paslėpta po skaidrumo skraiste. Pigi aktorystė, ir nieko daugiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų