Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentė apdovanojo V. Landsbergį Vyčio kryžiaus ordinu

2012-10-21 20:54
Prezidentė apdovanojo V. Landsbergį Vyčio kryžiaus ordinu
Prezidentė apdovanojo V. Landsbergį Vyčio kryžiaus ordinu / BFL nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo Pirmininką Vytautą Landsbergį apdovanojo Vyčio kryžiaus ordinu.

Vienas aukščiausių valstybinių apdovanojimų prof. V. Landsbergiui įteiktas už nuopelnus Lietuvai, ypatingą dvasios tvirtybę, sumanų vadovavimą, ištvermę ir pasiaukojimą kovose už šalies laisvę ir nepriklausomybę, ypatingą pasiryžimą ir ištikimybę pareigai atkuriant Lietuvos valstybingumą 1988-1990 metais.

Šalies vadovė Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje surengtame šventiniame renginyje taip pat pasveikino prof. V. Landsbergį 80-mečio proga.

„Vytautas Landsbergis - muzikos profesorius, talentingas žmogus, matė Lietuvą ir gebėjo ją matyti kitaip nei daugelis mūsų. Būdamas laisvas kūrėjas, jis improvizavo laisvę ir kūrė valstybę. Didžiam žmogui visko teko daug - meilės ir neapykantos, ištikimybės ir atsakomybės. Dėkoju pirmajam nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos vadovui už neįkainojamą indėlį kuriant valstybę ir už tai, kad jis yra dvasios žmogus“, - sakė Prezidentė.

Šalies vadovė visų Lietuvos žmonių vardu padėkojo prof. V. Landsbergiui už jo nuoširdų ir atsakingą darbą Lietuvai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų