Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentė sudarė darbo grupę Statybos įstatymui tobulinti

2009-08-05 19:40
Prezidentė sudarė darbo grupę Statybos įstatymui tobulinti
Prezidentė sudarė darbo grupę Statybos įstatymui tobulinti / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Grąžinusi Seimui pakartotinai svarstyti Statybos įstatymą Prezidentė Dalia Grybauskaitė sudarė darbo grupę šiam įstatymui tobulinti.

Darbo grupėje dirbs Valstybės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos viršininkė Laura Nalivaikienė, teisingumo viceministras Gytis Andriulionis, Aplinkos ministerijos kancleris Robertas Klovas, Prezidentės vyriausioji patarėja Solveiga Cirtautienė ir Prezidentės patarėja Edita Kriščiūnienė.

Pasirašiusi dekretą dėl darbo grupės Statybos įstatymui tobulinti sudarymo, Prezidentė pabrėžė būtinybę bendromis visų už teisėkūrą atsakingų institucijų jėgomis ieškoti geriausio sprendimo, užtikrinančio skaidresnį, greitesnį ir kokybiškesnį teisėkūros procesą.

„Įstatymų kokybė - bendras visų teisėkūros subjektų reikalas. Su Aplinkos ir Teisingumo ministerijų specialistų pagalba pateiksime siūlymus Statybos įstatymo tobulinimui iki Seimo rudens sesijos pradžios", - pabrėžė Prezidentė.

Šalies vadovė patikino visomis įmanomomis priemonėmis sieksianti glaudesnio ir efektyvesnio bendradarbiavimo su Seimu, kad priimami teisės aktai būtų kokybiški ir efektyvūs.

Prezidentė turi įstatymų leidybos Seime iniciatyvos teisę, taip pat teisę grąžinti Seimui pakartotinai svarstyti priimtus įstatymus, todėl ir ateityje ketina aktyviai dalyvauti teisėkūros procese - bendradarbiauti su visomis suinteresuotomis valdžios institucijomis.  

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų