Pereiti į pagrindinį turinį

Profsąjungos: policijos reforma kelia pavojų žmonių saugumui

2016-09-23 13:38 diena.lt inf.

Statutinių pareigūnų profesinės sąjungos kreipėsi į prezidentę Dalią Grybauskaitę ir kitus aukščiausius šalies vadovus su prašymu atkreipti dėmesį į Policijos departamento vadovų aklai stumiamą policijos reformą.

T. Lukšio / BFL nuotr.

Anot Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) atstovų, ši reforma kelia rimtą pavojų ne tik eiliniams policininkams, bet ir paprastiems žmonėms.

Profesinės sąjungos pripažįsta, kad policijos sistema privalo keistis, tačiau dabartinė reforma, o tiksliau tai, kaip ji vykdoma, daro žalą.

Prasidėjus reformai, anot pareigūnų, sumažėjo pareigūnų skaičius, ilgainiui jį planuojama dar labiau mažinti. Dėl šios priežasties, prastėja nusikaltimų išaiškinamumo statistika, vis dažniau tarnybos metu žūva ar yra sužaloti pareigūnai.

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, kuris cituojamas Policijos departamento pranešime spaudai, teigia, kad „šiuo metu policijoje vykstantys pokyčiai yra būtini Lietuvos žmonėms“.

„Siekiame, kad gatvėse dirbtų kuo daugiau pareigūnų, kurie galėtų kuo greičiau reaguoti į pagalbos šauksmą. Taip pat darome viską, kad gatvėse dirbančių pareigūnų aprūpinimas akivaizdžiai gerėtų“, – sako L. Pernavas.

Jo teigimu, pokyčiams buvo rengiamasi pusantrų metų, „į procesą buvo įtraukti visi darbuotojai, taip pat ir profesinės sąjungos, kurių atstovas dalyvavo darbo grupės veikloje“.

Generalinis komisaras tvirtina, kad darbuotojų skaičius nėra mažinamas, tiesiog keičiamas darbo organizavimas ir perskirstomos darbuotojų funkcijos.

„Esame pasirengę ir toliau konstruktyviai kalbėtis, nebijome diskutuoti, jei  pastebime problemų. Toliau vykdysime tuos pokyčius, kokių iš mūsų tikisi Lietuvos žmonės“, – teigia L. Pernavas.

Policijos departamentas skelbia, kad, kaip planuoojama, visos policijos įstaigos pagal naująjį veiklos modelį dirbs nuo kitų metų sausio 1 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų