Pereiti į pagrindinį turinį

R.Juknevičienė Briuselyje susitiko su NATO vadovu

2009-01-31 21:38
R.Juknevičienė Briuselyje susitiko su NATO vadovu
R.Juknevičienė Briuselyje susitiko su NATO vadovu / KAM nuotr. R.Juknevičienė (centre) ir NATO generalinis sekretorius Jaapas de Hoopas Schefferis (dešinėje).

Penktadienį krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė lankėsi NATO būstinėje Briuselyje ir Vyriausiojoje NATO jungtinių pajėgų Europoje vadavietėje Monse. Pirmojo krašto apsaugos ministrės darbo vizito metu ji susitiko su NATO generaliniu sekretoriumi Jaapu de Hoopu Schefferiu.

R.Juknevičienė taip pat susitiko su vyriausiuoju Jungtinių pajėgų Europoje vadu generolu Johnu Craddocku. Krašto apsaugos ministrė supažindino NATO atstovus su naujosios Lietuvos Vyriausybės nuostatomis dėl šalies saugumo ir gynybos, aptarė NATO strateginės koncepcijos, Aljanso transformacijos, NATO tarptautinių operacijų ir kitus klausimus.

NATO generalinis sekretorius padėkojo Lietuvai už indėlį į operaciją Afganistane. Jis taip pat pareiškė suprantąs Lietuvos ekonominę padėtį, tačiau tuo pat metu ragino neatsisakyti įsipareigojimo siekti, kad gynybai būtų skiriama ne mažiau nei 2 proc. BVP.

Jaapas de Hoopas Schefferis išreiškė paramą NATO vykdomai oro patruliavimo misijai Baltijos šalyse ir patikino, kad Aljansas bet kada ir bet kuriomis aplinkybėmis yra pasirengęs apginti sąjungininkus.

Susitikimuose taip pat buvo kalbėta apie pasiruošimą vasario mėnesį Lenkijoje įvyksiančiam NATO gynybos ministrų susitikimui bei balandį Prancūzijoje ir Vokietijoje rengiamam jubiliejiniam Aljanso viršūnių susitikimui.

Apsilankymo Briuselyje ir Monse metu ministrė taip pat susitiko su Lietuvos nuolatinės atstovybės prie NATO ir Nacionalinio karinio atstovo biuro Vyriausiojoje NATO jungtinių pajėgų Europoje vadavietėje vadovais ir darbuotojais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų