Pereiti į pagrindinį turinį

R.Juozaitis: nėra laiko alternatyvoms

2009-03-26 16:13
R.Juozaitis: nėra laiko alternatyvoms
R.Juozaitis: nėra laiko alternatyvoms / Ingos Juodytės nuotr. R.Juozaitis

Buvęs „Leo LT“ vadovas tikina, kad norint laiku pastatyti atominę elektrinę, nėra laiko diskusijoms jau patvirtintais klausimais.

Rymantas Juozaitis lrt.lt sakė vis dar manantis, jog naujoji Visagino atominė elektrinė galėtų būti pastatyta 2016 metais. Tam, anot jo, reikia stiprios komandos, kuri sugebėtų greitai ir be diskusijų priimti sprendimus, praneša nacionalinis transliuotojas.

„Jeigu būtų suburta stipri komanda, jeigu bus galimybės daryti reikalingus sprendimus, juos daryti greitai, nediskutuojant. Tai yra privataus kapitalo privalumas: visi sprendimai daromi 5-10 kartų greičiau nei valstybėse institucijose“, - sakė buvęs „Leo LT“ vadovas.

R.Juozaitis, vertindamas ketvirtadienį Seime planuojamą Atominės elektrinės įstatymo pripažinimu netekusiu galios svarstymą ir Gintauto Mažeikos pasitraukimą iš „Leo LT“ vadovų, teigė, kad reikia įgyvendinti anksčiau priimtus sprendimus.

„Jeigu priimama energetikos strategija, kryptis, tai reikia kontroliuoti, aiškintis, kodėl tie darbai nėra padaromi laiku, kodėl tie dalykai nėra išvis padaromi“, - teigė buvęs „Leo LT“ vadovas.

Dėl šios priežasties jis sakė „nesuprantantis“, kodėl dabar vyksta diskusijos jau aptartais klausimais - taip trumpinama projektų įgyvendinimo trukmė.

„Dabar diskusijos vyksta dėl tų dalykų, kurie jau buvo aprobuoti Seime ir įrašyti strategijose. Nėra laiko diskusijoms, turime vykdyti šitą projektą. Nėra laiko alternatyvoms“, - įsitikinęs R. Juozaitis.

„Jeigu toliau tęsis tokie neaiškumai, tai aišku, nukentės ir bendrovė, ir projektai. Reikia atskirti kainodarą, einamus klausimus ir atominės elektrinės statybą. Tai yra atskiras klausimas. Yra įkurta bendrovė, ir jai reikia padėti įgyvendinti šį projektą“, - pridūrė R.Juozaitis.

Jis tikino, kad jam vadovavus „Leo LT“, jis buvo tikras, kad atominę elektrinę pavyks pastatyti 2016 m. pabaigoje.

„Buvo patvirtintas grafikas, kuriame mėnesio tikslumu nurodyta ką reikia padaryti. Pasirinkus vieną reaktoriaus tipą, projektą buvo galima įgyvendinti 2016 metais, o kitą - 2018 metais“, - sakė jis.

R.Juozaitis pripažino, kad šiuo metu branduoliniai reaktoriai, kurių gaminimas užtrunka ilgiausiai, dar nėra užsakyti: tai būtų galima padaryti tik atlikus kitus paruošiamuosius darbus - poveikio aplinkai vertinimą, transportavimo studiją ir kitus būtinus žingsnius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų