Pereiti į pagrindinį turinį

S. Džiautas: VSAT neturi įgaliojimų numušti meteorologinių balionų

2024-09-30 14:06 diena.lt inf.

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) vadovas Saulius Džiautas kritiškai vertina tai, kad Valstybės sienos apsaugos pareigūnai (VSAT) neturi įgaliojimų numušti kontrabandą gabenančių meteorologinių balionų. Pasak jo, tai yra nacionalinio saugumo klausimas, kuris turėtų būti išspręstas aukščiausiame lygmenyje.

„Blogai vertinu. (...) Šios konferencijos kontekste aš nenorčiau komentuoti VSAT nepritekliaus ir neįgaliojimų. Tai yra nacionalinio saugumo klausimas, kuris turėtų būti aukščiausiame lygmenyje sprendžiamas“, – spaudos konferencijoje teigė S. Džiautas.

Šeštadienį Vilniaus oro uoste nukritus kontrabandą iš Baltarusijos gabenusiam meteorologiniam balionui, VSAT vadas Rustamas Liubajevas sako, jog tokių sienos pažeidimų pastebima jau nuo balandžio mėnesio.

Pasak jo, per rugsėjį fiksuota 250 atvejų, kai kontrabanda gabenama minėtais balionais. Visgi, pabrėžia VSAT vadas, pasieniečiai neturi įgaliojimų ir reikiamos ginkluotės tokių objektų naikinimui.

ELTA primena, kad Vilniaus oro uoste vėlų šeštadienio vakarą nukrito cigarečių kontrabandininkų skraidintas meteorologinis oro balionas.

Tarptautiniu lygiu meteorologiniai oro balionai dažnai yra naudojami ir šnipinėjimui, žvalgybinės informacijos rinkimui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų