Pereiti į pagrindinį turinį

Savaitę vis dar elektros neturintys gyventojai: prie sovietų tokio „bardako“ nebuvo

Praėjus beveik savaitei po audros, vis dar keli šimtai vartotojų šalyje neturi elektros tiekimo. Sodybų savininkai piktinasi, kad jų gyvenimas suvaržytas. Jie negali nei nusiprausti, nei pasidaryti valgyti. Taip pat gyventojai sako, kad Energijos skirstymo operatorius (ESO) į jų problemas visai nereaguoja, o ESO teisinasi, kad steigiasi darbus atlikti kuo greičiau. 

LNK stop kadras

Pusiaukelėje tarp Vilniaus ir Kauno įsikūrusi gyvenvietė yra mažiau nei dešimt kilometrų iki didžiausios Lietuvoje elektrinės, tačiau vietiniai gyventojai jau beveik savaitę neturi elektros. Žmonės pasakoja, kad jeigu ne kemperyje esanti dujinė viryklė, negalėtų pasigaminti net valgyti.

„Gyvename, valgyti turime, gerti turime, išsimaudome kūdroje“, – sakė vyras.

„Jau septynios paros. Tai nenormalu šiais laikais. Prie sovietų, taip vadinamų, tokio bardako nebuvo, koks dabar jis yra“, – tvirtino pašnekovė.

Moteris pasakoja, kad ESO pagalbos šaukėsi net keletą kartų.

„Registravome bent kokius tris kartus tikrai, jeigu ne keturis. Sekmadienį ryte vėlgi skambinau, lygiai buvo toks pats atsakymas: turime jūsų gedimą, mes užregistravę, bet kol kas laukite“, – stebėjosi ji.

Pasakiau, kad net laidai ant žemės guli, sako, labai apkrauti, labai dirbame. Taip ir nepasirodė niekas

Kitoje sodyboje bėda ta pati – nėra elektros. Per audrą virsdami medžiai nutraukė elektros laidus.

„Kai paskambinau antradienį, pasakė, kad užregistruotas iškvietimas. Pasakiau, kad net laidai ant žemės guli, sako, labai apkrauti, labai dirbame. Taip ir nepasirodė niekas“, – kalbėjo moteris.

Dar kitos sodybos šeimininkė dėl nutrūkusių elektros laidų bijo išleisti vaikus į lauką.

„Sakau, vaikai nori į lauką, negalime jų išleisti, nes čia yra pavojinga. „Artimiausiu metu bus sutvarkyta“. Savaime aišku, niekas neatvažiavo“,– teigė ji.

Negalėdami prisišaukti pagalbos, žmonės su skundais užgriuvo Elektrėnų merą.

„Vakar vėlyvą vakarą mane dar vis pasiekdavo žmonių nusiskundimai, kad jie neturi elektros energijos. Tai jau septinta diena ir ne visi gyventojai turi ją“, – komentavo Elektrėnų metas Gediminas Ratkevičius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

ESO sako, kad šiuo metu labiausiai pažeistas yra Vilniaus regionas.

„16 val. duomenimis, turime apie 150 vartotojų, kuriems vis dar yra sutrikęs tiekimas. Tai reiškia, kad tose vietose, kur gyvena mūsų klientas, jo linijoje, labai arti namų yra ne vienas, o keli sutrikimai, keliose vietose pažeistos oro linijos, tai reiškia, kad viskas trunka labai ilgai“, – aiškino ESO atstovė Rasa Juodkienė.

Anot ESO, per praėjusias audras gyventojams daugiausiai išmušdavo elektros saugiklius, tačiau šiųmetė audra didžioje dalyje vietų nutraukė elektros laidus.

„Ten, kur buvo įmanoma, jau stovi generatoriai, tačiau yra tokių vietų, kur nėra kaip pastatyti“, – nurodė R. Juodkienė.

Praėjusią savaitę dėl stiprios liūties ir didelio vėjo elektros neteko apie 300 tūkst. šalies gyventojų. Kai kurie jos tebelaukia iki šiol.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų