Pasak Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos prezidento Juozo Kaminsko, šiais metais Atvirą Baltijos barbekiu čempionatą nuspręsta organizuoti Lietuvoje. „Džiugu, kad mus, kaip grilio meistrus, vis labiau vertina ir pripažįsta. Kalbu ne vien apie aukštas mūsų komandų vietas pasaulinėse varžybose, bet ir apie tai, kad mums patiki organizuoti tarptautinius renginius“, – džiaugėsi J. Kaminskas.
Dėl Baltijos BBQ čempiono vardo varžysis apie 20 komandų iš Lietuvos, Švedijos, Estijos ir Ukrainos. Savo meistriškumą jos rodys žuvies, vištienos, kiaulienos šonkaulių, jautienos ir deserto rungtyse. Pasak J. Kaminsko, „desertas yra speciali kategorija, įsteigta pirmojo LBKA prezidento Gintauto Zuikaičio, kuris pernai išėjo Anapilin, garbei. Šiai rungčiai komandos atsiveš savo komponentus, bet pagrindinė jo dalis, suprantama, bus gaminama griliuje“.
J. Kaminsko teigimu, tuo pačiu metu Lietuvoje bus surengtas III tarptautinis visos kiaulės gaminimo barbekiu čempionatas. „Pasaulyje įprasta ant ugnies gaminti visą, nepjaustytą, gyvūną. Mūsų grilio meistrai taip pat ne viename renginyje kepė paršelį, ėriuką, jautį ir pan. Bet toks čempionatas Lietuvoje vyks pirmą kartą. Turėtų būti įdomu ir patiems dalyviams, ir žiūrovams, kurie galės stebėti visą maždaug 40 kg svorio kiaulės su galva pagaminimo barbekiu procesą: nuo mėsos paskaninimo iki iškepimo ir teisėjų įvertinimo“, – čempionato detales atskleidė J. Kaminskas.
LBKA prezidentas sako, kad Palangoje vyksiančiuose renginiuose teisėjaus tik sertifikuoti ir pasaulyje pripažinti teisėjai.
„Atvyksta Benjaminas Bartletas, arba BBQ Benas, kurį grilio mėgėjai prisimena iš rudenį vykusio X atviro Lietuvos BBQ čempionato. Jis ir vadovaus visai teisėjų komandai, kuri vadovaujasi Pasaulinės BBQ organizacijos nustatytomis taisyklėmis“, – tvirtino J. Kaminskas.
Grilio mėgėjai laukiami liepos 15-17 d. Palangoje, Jūratės ir Kastyčio skvere.
Naujausi komentarai