Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybėms įteikti „Auksinių krivūlių“ apdovanojimai

2024-10-11 01:12 diena.lt inf.

Minint Lietuvos vietos savivaldos dieną, konkrečiose srityse labiausiai pasižymėjusioms šalies savivaldybėms ketvirtadienio vakarą buvo įteikti savivaldos metų apdovanojimai – bronzinės „Auksinės krivūlės“ statulėlės.

Jau devynioliktus metus Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) rengiamų apdovanojimų ceremonijoje „Auksinės krivūlės“ statulėles, sukurtas skulptoriaus Ramūno Almino, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre merams įteikė visų 14 ministerijų, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje, Lietuvos verslo konfederacijos bei Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovai.

Kaip praneša LSA, susirinkusius šalies savivaldybių atstovus pasveikino ir prezidentas Gitanas Nausėda. Jis pabrėžė pasitikėjimo tarp savivaldos ir centrinės valdžios svarbą ir teigė matantis teigiamų pokyčių tiek požiūryje į savivaldą, tiek kuriant konstruktyvų bendradarbiavimą.

Apdovanojimų ceremonijos metu G. Nausėdai buvo įteiktas „Auksinės krivūlės“ riterio vardo ženklas, kuris už ypatingus nuopelnus savivaldai jam buvo skirtas prieš porą metų.

„Auksinės krivūlės“ apdovanojimą Aplinkos ministerija šiais metais „Už geriausius rezultatus maisto, virtuvės ir biologinių atliekų surinkime ir perdirbime“ skyrė Anykščių rajono savivaldybei, Ekonomikos ir inovacijų ministerija „Už atvirumą investicijoms“ apdovanojo Visagino savivaldybę. „Savivaldybe – kultūros puoselėtoja“ Kultūros ministerija įvardino Varėnos rajono savivaldybę, o Kauno miesto savivaldybė Susisiekimo ministerijos įvertinta kaip „Savivaldybė, pirmoji įvedusi mažos taršos zonas“.

„Auksinės krivūlės“ statulėlę Finansų ministerijos nominacijoje „Už atsakingą viešųjų finansų valdymą“ pelnė Pasvalio rajono savivaldybė, o Krašto apsaugos ministerija „Už indėlį į visuotinės gynybos stiprinimą ir sklandų bendradarbiavimą su krašto apsaugos sistema“ apdovanojimą skyrė Radviliškio rajono savivaldybei.

Tuo metu socialinės apsaugos ir darbo ministerijos įsteigtoje nominacijoje „Už žmonių su negalia globos deinstitucionalizacijos įgyvendinimą“ įvertinta Marijampolės savivaldybė, „Už inovatyvius sveikatos valdysenos sprendimus“ Sveikatos apsaugos ministerija statulėlę skyrė Akmenės rajono savivaldybei, o Švietimo, mokslo ir sporto ministerija „Už kryptingą savivaldybės iniciatyvą užtikrinant kokybišką švietimą kiekvienam“ – Molėtų rajono savivaldybei.

Kauno rajono savivaldybė apdovanojimą pelnė nominacijoje „Už indėlį į socialiai jautrių grupių integraciją į visuomenę“, kurią įsteigė Teisingumo ministerija. „Už ryšių su diaspora stiprinimą ir kraštiečių grįžimo skatinimą“ Užsienio reikalų ministerija įvertino Jurbarko rajono savivaldybę, o Joniškio rajono savivaldybei „Auksinė krivūlė“ įteikta „Už energetinės ekositemos kūrimą“ – nominacijoje, kurią įsteigė Energetikos ministerija.

Jonavos rajono savivaldybei apdovanojimas įteiktas Žemės ūkio ministerijos nominacijoje „Už pienininkystės puoselėjimą ir plėtrą“, o Vilniaus miesto savivaldybei – „Už lyderystę narkotikų prevencijos srityje“ Vidaus reikalų ministerijos nominacijoje.

Kaip nurodoma pranešime, „Auksines krivūles“ tradiciškai įteikė ir LSA partneriai: „Už naują kryptį Europos meno mylėtojų žemėlapyje“ Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje apdovanojimą skyrė Panevėžio miesto savivaldybei, Lietuvos verslo konfederacija „Už aktyvią pagalbą verslui plėtojant ir skatinant verslo turizmą“ – Palangos miesto savivaldybei, o Lietuvos pramonininkų konfederacija apdovanojo Plungės rajono savivaldybę „Už verslo sąlygas gerinančias įgyvendintas ir įgyvendinamas iniciatyvas“.

LSA vadovas A. Klišonis renginio metu taip pat paskelbė ir 2024 metų „Auksinės krivūlės“ riterio vardo laureatus. Šis apdovanojimas šiemet buvo skirtas pedagogui, „Dainų švenčių“ tradicijos puoselėtojui Juozui Mikutavičiui, Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narei, Priekulės meno ir kultūros centro darbuotojai Virginai Asnauskienei ir ilgamečiui merui, Šiaulių rajono savivaldybės tarybos nariui Antanui Bezarui, nurodoma LSA pranešime.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų