Pereiti į pagrindinį turinį

Seimą ragina atsižvelgti į Ž. Pacevičiaus norą palikti STT

2012-10-16 16:16
Seimą ragina atsižvelgti į Ž. Pacevičiaus norą palikti STT
Seimą ragina atsižvelgti į Ž. Pacevičiaus norą palikti STT / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Seimui prieš antrą kartą balsuojant dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriaus Žimanto Pacevičiaus atleidimo iš pareigų pasibaigus kadencijai, prezidentės patarėjas Jonas Markevičius ragino parlamentarus palaikyti pareigūno norą palikti STT.

„Prezidentė pasirašė dekretą atsižvelgdama į paties STT direktoriaus prašymą pasitraukti iš pareigų pasibaigus kadencijai ir dėl to siūlau Seimo nariams pritarti dekretui ir pritari direktoriaus atleidimui“, - antradienį pristatydamas prezidentės Dalios Grybauskaitės dekretą sakė jos patarėjas.

„Profesionalas turi norėti tęsti tai, kas padaryta, o čia nenori. Ar nenori, dėl to, kad politinis elitas nenori, nes kaip kitaip savo profesijoje nenorėti užbaigti tą darbą, kuris turi būti. Ar jis jau išvis nebenori dirbti ir nori eiti dirbti kur nors, pavyzdžiui, į žemės ūkį?“, - stebėjosi "tvarkietis Julius Veselka.

J. Markevičius priminė, kad Ž. Pacevičius - pirmasis STT vadovas visą kadenciją išdirbęs šiose pareigose ir viešai deklaravo norą pasitraukti iš pareigų.

Antradienį Seimas antrą kartą balsuos dėl STT direktoriaus Ž. Pacevičiaus atleidimo iš pareigų pasibaigus kadencijai. Slaptas balsavimas prasidės 14 valandą. Prezidentė D. Grybauskaitė antrą kartą kreipėsi į parlamentą, prašydama pritarti Ž. Pacevičiaus atleidimui iš STT direktoriaus pareigų.

Rugsėjo 18 dieną Seimas nepritarė D. Grybauskaitės teikimui dėl Ž. Pacevičiaus. Tuomet per slaptą balsavimą už pritarimą STT vadovo atleidimui balsavo 38 Seimo nariai, prieš buvo 27, 18 susilaikė.

Parlamentarai, teigę, kad STT vadovas gerai dirba, suabejojo, ar jis tikrai nori palikti tarnybą, priekaištavo, kad patyrę teisėsaugininkai „išeina į gatvę“, jiems nepasiūlius kitų pareigų valstybės tarnyboje.Pats Ž. Pacevičius, tuomet sužinojęs balsavimo rezultatus, tvirtino neketinąs dirbti ilgiau negu numato jo kadencija.

Ž. Pacevičius STT vadovo pareigas eina nuo 2007 metų spalio 17 dienos, jo penkerių metų kadencija baigsis šių metų spalio 17 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų