Pereiti į pagrindinį turinį

Senamiesčio balkonai pavojingai irsta

2004-07-09 09:00

Uostamiesčio namų balkonai graso praeivių gyvybei. „Klaipėda“ jau ne kartą atkreipė valdžios dėmesį, kad nuo jų krinta tinko gabalai ar atplyšta sienelės. Kartais balkonai nulūžta, o sunkios mūro dalys ištyžta ant šaligatvių. Daugiausia pavojingų balkonų -senamiestyje. Kai kurie gyventojai, nesitikėdami valdžios paramos, suaižėjusius balkonus jau nuardo patys.

„Vitės valdų“ direktorius Arvydas Mikalajūnas sakė, kad balkonai - ne bendro naudojimo patalpos ir jais turi rūpintis patys gyventojai. Naujosios Uosto 26-ojo namo gyventojas prašė „Vitės valdų“, kad nuardytų yrantį balkoną. Jį atstatys pats buto šeimininkas, sukaupęs lėšų. Bendrovė nesiūlė gyventojams bendrai kaupti lėšų balkonams remontuoti, tokios lėšos, anot direktoriaus A.Mikalajūno, turėtų būti leidžiamos tik visų naudojamoms patalpoms. Bendrabučių balkonai, kurie naudojami, kaip bendros rūbų džiovyklos, - namų administratorių rūpestis.

„Mūsų namų valdų“ direktorius Mikas Kurlavičius siūlė gyventojams kaupti lėšas ir balkonams remontuoti. Tačiau labai sunku gauti didžiosios dalies žmonių pritarimą, nes į susirinkimus teateina apie 40 proc. namų gyventojų.

„Sovietmečiu griuvo S.Daukanto 36-ojo namo antrojo aukšto balkonas, - prisiminė „Mūsų namų valdų“ vyr. vadybininkė Regina Korus. - Buto šeimininkai, gyvenantys užsienyje, šį balkoną atstatė visai neseniai.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų