Pereiti į pagrindinį turinį

Serganti I. Degutienė dar dvejoja, ar mesti iššūkį A. Kubiliui

2013-03-18 10:56
Serganti I. Degutienė dar dvejoja, ar mesti iššūkį A. Kubiliui
Serganti I. Degutienė dar dvejoja, ar mesti iššūkį A. Kubiliui / Gedimino Bartuškos nuotr.

Vėl mesti iššūkį beveik dešimtmetį partijai vadovaujančiam Andriui Kubiliui ir dalyvauti pirmininko rinkimuose ar atsitraukti? Dėl to niekaip neapsisprendžia besigydanti konservatorių vicepirmininkė Irena Degutienė.

Skaičiuoja galimybes

Kas mes pirštinę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkui A.Kubiliui ir su juo varžysis dėl partijos vadovo kėdės? Tai galutinai turėtų paaiškėti jau šios savaitės pradžioje. Į šį postą pasiūlyta jau net 13 kandidatų.

Per kelias artimiausias dienas į TS-LKD pirmininkus pasiūlyti kandidatai turi raštu pateikti sutikimą dalyvauti rinkimuose. Tačiau rimčiausi A.Kubiliaus konkurentai vis dar dvejoja ir atsakymus pateiks tik paskutinę minutę.

Ar partijos vicepirmininkė, dalyvavusi ir praeituose partijos pirmininko rinkimuose, I.Degutienė ryšis kandidatuoti šiemet – nežinia. „Kol kas nieko apie tai negalvoju, nes segu. Virusinė infekcija su temperatūra. Net nelabai žinau, kas vyksta“, – vakar išsisukinėjo I.Degutienė.

„Ji skaičiuoja, kiek partijos skyrių iškėlė jos kandidatūrą, ir vertina savo galimybes. Suskaičiavusi ir spręs, ar verta kandidatuoti“, – dienraščiui paaiškino vienas I.Degutienės bendražygių.

Publika itin marga

Valentinas Stundys, Arvydas Anušauskas, Kęstutis Masiulis, Mantas Adomėnas, Paulius Saudargas, Audronius Ažubalis, Dainius Kreivys, Naglis Puteikis ir net Vytautas Landsbergis. Iš tokios margos publikos rinkti partijos vedlį jau pasiūlė TS-LKD skyriai.

Jau žinoma, kad dauguma šių veikėjų kautis su A.Kubiliumi atsisakys. Klaustukų yra tik dėl krikščionių demokratų vedlio V.Stundžio ir N.Puteikio. Šaltinių partijoje teigimu, V.Stundys kandidatuos tuo atveju, jei savo kandidatūros nekels I.Degutienė. O N.Puteikiui būti kandidatu dėl drausmės pažeidimų gali uždrausti partijos prezidiumas.

Galiausiai jau sutikusius kandidatuoti partijos narius vertins ir partijos Priežiūros komitetas. Kai kurie veikėjai šio filtro gali ir nepereiti.

„Kol kas atsisakiusių kandidatuoti dar neturime. Tai kandidatai turi padaryti raštiškai. Nuo šiandien mes įpareigoti kiekvieno kandidato paklausti, ar jis sutinka kandidatuoti. Sekretoriatas turi surinkti sutikimus. Šiandien tą procedūrą ir pradėsime“, – taip vakar teigė partijos vykdomasis sekretorius Raimundas Alekna.

Lanko partijos kolegas

Nors partijos pirmininko rinkimai tik po kelių mėnesių, A.Kubilius rinkimų kampaniją, regis, jau pradėjo.

Jau kelis mėnesius jis su ištikimais bendražygiais lanko partijų skyrius visoje Lietuvoje. A.Kubiliui talkina ir viena įtakingiausių partijos narių Rasa Juknevičienė. Ji jau kuris laikas skelbia, kad geresnio kandidato už A.Kubilių partijoje nėra.

Nuo jos neatsilieka ir kiti ištikimi A.Kubiliaus sąjungininkai. Ypač – atsistatydinęs ūkio ministras D.Kreivys. Į ligšiolinio partijos pirmininko pusę stojo ir Jaunųjų konservatorių lyga, kuri kovo pradžioje paskelbė, kad partijos pirmininko rinkimuose rems A.Kubilių.

Regi kaip prezidentę

O iki pat paskutinės akimirkos apsispręsti delsiančią I.Degutienę palaiko krikščionių demokratų sparnas ir idėjiniai jų lyderiai – V.Stundys bei Paulius Saudargas.

Šį savaitgalį šis parlamentaras taip įsijautė, kad netgi pareiškė, jog I.Degutienė galėtų būti konservatorių kandidatė į prezidentus.

„Kaip bus – nuspręs partija“, – diplomatiškai atsakė I.Degutienė.

Prieš porą metų vykusiuose TS-LKD pirmininko rinkimuose už A.Kubilių balsavo 5546 TS-LKD nariai, už I.Degutienę – 4628.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų