Pereiti į pagrindinį turinį

Šiaulių universitete iki balandžio sumažės 30 etatų

2015-02-13 09:56 diena.lt inf.
T. Urbelionio / Fotobanko nuotr.

Šiaulių universitete balandį lyginant su šių metų sausiu turėtų būti 30 etatų mažiau.

Rektorius Donatas Jurgaitis sako, kad realiai tiek darbuotojų nebus atleista, tačiau peržiūrimi ir užimti etatai.

„Tai nėra etatų naikinimas, tai yra etatų glaudinimas. Mes jau panaikinome 13 pozicijų (...). Tiesiog sutvarkėme etatų sąrašą, patvirtinome naujus pareigybių aprašymus, pavyzdžiui, žmogus dirbo ir padėjėju, ir patarėju, ir kurjeriu. Sakome, kad užtenka dirbti tik vieną darbą. Jis negaudavo 3 atlyginimų, dirbdavo puse etato dirbo šen, ketvirčiu ten ir ketvirčiu dar trečioje vietoje. Pavyzdžiui, darbuotojas turėjo 1,25 etato, o pasirodė, kad užtenka vieno etato, kartais dar ir mažiau“, - BNS aiškino rektorius.

Iš viso universitete yra apie 600 etatų.

„Per šitą laiką iki balandžio mėnesio mūsų aptarnaujančio ūkinio personalo etatų skaičius sumažės apie 30, neatleidžiant galbūt arba atleidžiant vieną kitą. Atleidžiame dažniausiai tokius, kurie prastai dirba“, - sakė D.Jurgaitis.

Dėl universiteto skolų ne tik imamasi personalo pertvarkos, bet ir rengiamasi atsisakyti dalies pastatų.

„Dabar vyksta turto vertinimas, mes po gero mėnesio einame į Vyriausybę dėl turto perdavimo ir investavimo. Tada dalies pastatų bandysime atsisakyti įstatymų leidžiamais būdais“, - teigė rektorius.

Anot pernai universiteto rektoriumi tapusio D.Jurgaičio, jis paveldėjo maždaug 3 mln. litų (0,87 mln. eurų) skolas, jomis atsikratyti planuojama per trejus - ketverius metus.

Šiaulių universitete mokosi apie 4 tūkst. studentų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų