Pereiti į pagrindinį turinį

Šiaulių universiteto rektoriumi išrinktas D. Jurgaitis

2014-08-25 12:09 diena.lt inf.
T. Urbelionio / BFL nuotr.

Šiaulių universitetas (ŠU) stengsis paryškinti savo stipriąsias puses ir tapti nedideliu patraukliu regioniniu universitetu, sako pirmadienį penkerių metų kadencijai išrinktas rektorius Donatas Jurgaitis.

„Universitetui reikia ramaus, pastovaus, sunkaus darbo. Mus labai išvargino laikinumas. Galvoju, kad ir pati bendruomenė, ir universiteto vadovai, administracija yra pasirengę racionaliai, efektyviai panaudoti visus išteklius, kuriuos mes turime, nors jie nėra dideli, ir tikrai žygiuoti į priekį, kad universitetas taptų nedideliu, patraukliu, dinamišku universitetu, veikiančiu regione“, - pirmadienį BNS sakė naujasis ŠU vadovas.

Anot jo, Šiaulių universitetas yra klasikinio tipo universitetas, keisti profilio ir specializuotis jam nereikia, tačiau būtina išryškinti stipriąsias savo puses.

D.Jurgaičio teigimu, pirmiausia ŠU garsėja Socialinės gerovės ir negalės studijų fakultetu bei čia dėstomomis studijų programomis.

„Mes eame praktiškai vieninteliai organizuojantys studijas ir mokslinę veiklą šioje srityje“, - tvirtino D.Jurgaitis.

Jis taip pat minėjo, kad vertinamos universiteto studijų programos, rengiančios specialistus viešajam sektoriui, populiarėja biomedicinos mokslų kryptis.

„Turėtume gerokai pastiprinti inžinerinių studijų programas, kadangi šitų specialistų labai reikia regionui“, - svarstė rektorius.

Unikaliu jis vadino Menų fakultetą, kuris „drauge su Humanitariniu fakultetu duoda regionui švietėjišką veiklą, kultūrą, meną neša už universiteto ribų“.

„Visose srityse stipriais mes tikrai netapsime, bet čia mes galime būti konkurencingi ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų“, - sakė D.Jurgaitis.

Jo teigimu, jungimasis su kita aukštąja mokykla visų problemų neišspręstų, o glaudesnis bendradarbiavimas su Šiaulių kolegija laukia ateityje.

Pastaruoju metu žiniasklaida pranešė apie finansinius ŠU sunkumus. Darbuotojai skundėsi, kad vėluoja atlyginimai, jie verčiame eiti nemokamų atostogų.

Rektorius pripažino, kad problemų esama, bet pabrėžė, jog stengsis finansinę padėtį gerinti neatleisdamas darbuotojų.

„Dar iki galo nesuskaičiavome, bet po priėmimo aišku, kad pedagoginio darbo krūvis mažės. Šiais metais išleidome daugiau studentų, o priėmėme truputėlį mažiau. Mūsų tikslas yra išsaugoti kūrybingą, darbingą, kompetentingą darbuotojų potencialą. Bandysime akademinį darbą kompensuoti moksline tiriamąja veikla, projektine veikla, ten užsidirbti lėšų. Jeigu nė vienas variantas nebus tinkamas, gali būti, kad kai kurie darbuotojai bus atleisti“, - BNS sakė D.Jurgaitis.

Jo duomenimis, į ŠU šiemet priimta apie 1100 naujų studentų.

Laikinai šiai aukštajai mokyklai vadovavęs D.Jurgaitis Šiaulių universiteto rektoriumi išrinktas pirmadienį. Jo kandidatūra per slaptą balsavimą surinko septynis balsus iš dešimties. Du balsus gavo klaipėdietis socialinių mokslų daktaras, verslo konsultantas Artašesas Gazarianas, vieną - Šiaulių universiteto Humanitarinio fakulteto dėstytojas Stasys Tumėnas, BNS pranešė ŠU Komunikacijos ir rinkodaros tarnybos direktorė Nijolė Veršinskienė.

Vadovauti Šiaulių universitetui dar pretendavo ŠU Technologijos ir gamtos mokslų fakulteto docentas Alfredas Lankauskas ir buvęs Mykolo Romerio universiteto Socialinės informatikos fakulteto dekanas, dabar kultūros portalo www.culture.lt savininkas Saulius Norvaišas.

Rektorius renkamas penkerių metų kadencijai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų