Pereiti į pagrindinį turinį

Signalas iš TVF sunervino valdžią

2009-01-09 09:00
Signalas iš TVF sunervino valdžią
Signalas iš TVF sunervino valdžią / Roko Medonio nuotr. Neigia: R.Šarkinas (kairėje) ir A.Kubilius sutartinai neigia, kad Lietuvai reikia finansinės paramos.

Premjeras Andrius Kubilius pareiškė, kad Vyriausybė kol kas neplanuoja skolintis iš Tarptautinio valiutos fondo (TVF), tačiau neprognozuoja, ar ateityje gali prireikti finansinės paramos.

Lietuvos banko vadovas Reinoldijus Šarkinas taip pat pareiškė, kad Lietuvai šiuo metu tikrai nereikia tarptautinės finansinės paramos. Tačiau jis neatmeta galimybės, kad ateityje, jei šalies ekonomikos augimas smarkiai smuktų ir biudžetas negautų pajamų, šaliai tektų skolintis.

"Mes kol kas to neplanuojame (skolintis – red. past.). TVF buvo įvertinęs mūsų planą kaip tikrai gerai parengtą, o kaip klostysis situacija toliau, nesiimu prognozuoti", – vakar sakė A.Kubilius.

"Manau, padėtis Lietuvoje tikrai nėra tokia bloga, kaip nurodo TVF atstovas. Ateityje visko gali būti, kad reikės bendradarbiauti su TVF ir kitomis tarptautinėmis organizacijomis ir skolintis, tačiau šiandien padėtis tokia, kad skolintis nereikia. Žinoma, jei smarkiai išaugs nedarbas ir bankrutuos daug įmonių, biudžetas negaus pajamų, padėtis gali pasikeisti", – BNS sakė R.Šarkinas.

Jis teigė nesantis tikras, ar TVF misijos Vidurio Europoje vadovas Christophas Rosenbergas, kurį cituoja "Bloomberg" naujienų agentūra, tikrai pasakė, jog Lietuvai gali prireikti skolintis iš TVF.

Pasak "Bloomberg", Ch.Rosenbergas pareiškė, kad Lietuva gali tapti kita Rytų Europos šalis po Latvijos, kuriai prireiks tarptautinės paramos. Latvijai praėjusį mėnesį TVF suteikė 1,7 mlrd. eurų (5,9 mlrd. litų) paskolą, o bendra tarptautinė finansinė parama šaliai 2009–2011 m. sieks 7,5 mlrd. eurų (25,9 mlrd. litų).

TVF misijos vadovė Catriona Purfield pernai gruodį Vilniuje pareiškė, kad Lietuvai nėra būtinybės skolintis iš TVF.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų