Pereiti į pagrindinį turinį

Šilutės rajono savivaldybės opozicija siekia mero atleidimo

2014-06-25 10:55 diena.lt inf.
Šarūnas Laužikas
Šarūnas Laužikas / silute.lt nuotr.

Šilutės rajono savivaldybės tarybos opozicija siekia rajono mero konservatoriaus Šarūno Laužiko atleidimo.

„Šilutės rajono savivaldybės mero Š.Laužiko pusmečio darbą mes vertiname kaip cinišką Šilutės rajono savivaldybės tarybos ir administracijos darbo griovimą, todėl Šilutės rajono savivaldybės tarybos opozicija atsakingai pareiškia, kad nepasitikime dabartiniu Šilutės rajono savivaldybės meru Šarūnu Laužiku ir siekiame jo atstatydinimo iš užimamų pareigų“, – rašoma opozicijos pareiškime.

Jame nurodoma, kad meras žlugdo prioritetinius projektus bei delsia pateikti politinį vertinimą dėl incidento: pasak opozicijos, savivaldybės tarybos Darbo partijos frakcijos nariai bei savivaldybės administracijos direktorius galimai pažeidė viešąją tvarką.

Taip pat teigiama, kad meras veiklą grindžia savo ir Darbo partijos narių interesais, siekia neskaidriais būdais modernizuoti prieplauką prie savo namų bei pažeidė gyventojų teises, vykdant vietinę rinkliavą už komunalines atliekas.

Neeilinis tarybos posėdis, kuriame bus svarstomas mero ir vicemero atleidimas bei naujo mero rinkimas, turėtų vykti liepos 2 dieną.

Kaip skelbia „Šilutės žinios“, rajone formuojama nauja dauguma, prie kurios jungiasi Š.Laužiko koalicijoje buvę partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai. Neeilinis tarybos posėdis turėjo įvykti gegužės 25 dieną, tačiau jį meras atšaukė.

Š.Laužikas meru tapo po to, kai pernai metų gruodį atsistatydino iki tol savivaldybei vadovavusi Daiva Žebelienė. Meru Š.Laužikas tapo trečią kartą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų