Pereiti į pagrindinį turinį

Sprogimas išmėtė konteinerius

2009-02-10 09:00

"Lietuvos geležinkelių" teritorijoje Kaune nugriaudėjęs sprogimas išgąsdino aplinkinius, tačiau žmonės nenukentėjo. Išdužo daugiau nei už 100 m esančio pastato langai.

Palemone, Kauno geležinkelio konteinerių krovimo aikštelėje, sprogimas nugriaudėjo vakar po 9 val. Į įvykio vietą pirmieji atbėgę geležinkelininkai pastebėjo vieną milžiniškos sprogimo jėgos išdraskytą ir dar bemaž dešimt iš vietos išjudintų bei apgadintų konteinerių. Vienas jūrinis konteineris sveria daugiau kaip dvi tonas.

Atvykę policijos pareigūnai apjuosė teritoriją juosta ir iš Vilniaus iškvietė Antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" specialistus. Pastarieji nustatė, kad sprogimas įvyko ne dėl sprogmens.

Viena įtikimiausių versijų – sprogimas kilo dėl konteineryje buvusio elektrinio krautuvo. Manoma, kad krovos darbus penktadienį vykdžiusi bendrovė nesilaikė saugumo reikalavimų. Jei darbininkai neišjungė elektrinio krautuvo akumuliatoriaus, iš jo galėjo išsiveržti dujos, kurios sandariai uždarytame konteineryje kaupėsi visą savaitgalį.

Iškart, kai nugriaudėjo sprogimas, ikiteisminį tyrimą pradėję Transporto policijos komisariato pareigūnai sužinojo, kad nuostolius patyrė ne tik "Lietuvos geležinkeliai", bet ir "Palemono keramika". Bendrovės generalinis direktorius Povilas Drūlia sakė, kad nuo sprogimo bangos išdužo pora dešimčių įmonei priklausančios laboratorijos langų. Daugiau kaip už 100 m nuo sprogimo vietos esanti laboratorija žiemą nenaudojama, todėl aukų pavyko išvengti.

Tikslus padarytų nuostolių dydis kol kas nenustatytas. Krovos darbus vykdžiusi bendrovė pažadėjo juos atlyginti. Tokie naudoti 6 m ilgio ir 2,6 m pločio konteineriai paprastai kainuoja iki 5 tūkst. litų.

Policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu. Už tai kaltininkui gresia areštas ar net laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų