Pereiti į pagrindinį turinį

Statybų įstatymo pateikimas Prezidentei virto detektyvu

2009-07-30 20:39
Statybų įstatymo pateikimas Prezidentei virto detektyvu
Statybų įstatymo pateikimas Prezidentei virto detektyvu / Tomo Raginos nuotr.

Statybų įstatymo atsiradimo istoriją Prezidentūroje šalies vadovė vadina detektyvu. Dalia Grybauskaitė tvirtina, kad įstatymas jai buvo pateiktas ne toks, koks yra paskelbtas Seimo tinklalapyje.

„Jeigu jums būtų įdomu pasižiūrėti tinklalapyje, jūs pamatytumėt visai kitą projektą, nei buvo pateiktas Prezidentei. Šioks toks detektyvas, dėl kurio mes buvome priversti kreiptis į Teisingumo ministeriją ir Specialiųjų tyrimų tarnybą dėl papildomo išanalizavimo ir papildomos nuomonės", - ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Aiškindama, kodėl vetavo Statybų įstatymą, Prezidentė leido suprasti, kad jai nepriimtina įstatymo nuostata, pagal kurią valdininkas įgyja teisę nuspręsti, ar statinys yra griautinas, ar ne.

„Ką reiškia (sąvoka - red.past.) „atlikdamas kai kuriuos administracinius veiksmus“ išvertus į lietuvių kalbą, mes visi žinome... Tą man patvirtino ir Specialiųjų tyrimų tarnyba“, - kalbėjo Prezidentė.

Šalies vadovė tvirtino, kad pirminis Vyriausybės pateiktas įstatymo variantas jai pasirodęs visai neblogas, tačiau „jau diskusijų Seime metu pakeitus kai kurias nuostatas atsivėrė galimybės legalizuoti visas nelegalias statybas“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų