Pereiti į pagrindinį turinį

Su vėžiu kovojanti ŽTSI vadovė D. Šakalienė atleista iš darbo

2016-01-08 18:38 diena.lt inf.
Dovilė Šakalienė
Dovilė Šakalienė / A.Ufarto/BFL nuotr.

Žmogaus teisių stebėjimo instituto (ŽTSI) direktorė Dovilė Šakalienė sako sunkios ligos metu esanti spiriama iš darbo – nesutikusi iš darbo išeiti savo noru, penktadienį ji buvo atleista.

Tuo metu vienas ŽTSI dalininkų Arūnas Pemkus atremia, kad įstaigai reikėjo pokyčių, o D. Šakalienės atleidimas brendęs jau seniai ir su liga nesusijęs, penktadienį pranešė naujienų portalas delfi.lt.

D.Šakalienė delfi.lt sakė pranešimą apie atleidimą gavusi penktadienį elektroniniu paštu, bet nespėjusi jo net pamatyti – kol siuntėsi dokumentą, buvo užblokuota jos darbinė elektroninio pašto dėžutė. D.Šakalienė su advokatu tariasi, ką daryti toliau.

Vienas ŽTSI dalininkų – viešųjų ryšių kompanijos „Integrity PR“ valdybos pirmininkas Arūnas Pemkus – penktadienio vakarą teigė, kad prieš Kalėdas surengtas dalininkų susirinkimas ir D.Šakalienei pasiūlyta pasitraukti.

„Dalininkai nusprendė, kad reikia keisti, ji įstaigoje dirbo beveik 12 metų, esame dėkingi už visas jos pastangas, darbą, per visus trejus metus (vadovavimo) dėl tam tikrų veiksmų buvo tam tikrų nusiskundimų iš išorės, dalininkai pradėjo peržiūrėti visos organizacijos veiklą ir kad būtų tęstinumas, nusprendė daryti tam tikrus pokyčius. Vienas jų – vadovybės peržiūrėjimas. Tai – normalus procesas“, – delfi.lt ciruoja A.Pemkų.

A.Pemkaus teigimu, D.Šakalienė formaliai buvo atleista penktadienį, apie tai informuota „Sodra“. A.Pemkus tvirtino, kad atleidimas nesusijęs su D.Šakalienės liga – jo teigimu, būtent dėl ligos vadovę iki šiol delsta atleisti.