Pereiti į pagrindinį turinį

Taupumo priepuolis sukėlė galvos skausmą

2008-12-13 09:00

Teisininkai suka galvas, kaip į biudžetą grąžinti pinigus, kurių paskelbė atsisakantys Seimo bei naujosios Vyriausybės nariai.

Seimo kanceliarijos teisininkai aiškinasi, kaip būtų galima į biudžetą grąžinti dalį atlyginimo, kurių panoro atsisakyti parlamentarai.

Seimo kanceliarijos Finansų departamento vadovė Danutė Petrauskienė BNS teigė, jog įmanoma rasti būdą, kaip įgyvendinti Seimo narių sumanymą, šiuo metu ieškoma teisinio kelio.

O opozicinės Darbo partijos frakcijos narė, Audito komiteto pirmininkė Loreta Graužinienė tvirtina, jog tokio kelio nėra, vienintelis būdas parlamentarams atsisakyti dalies atlyginimo – aukoti labdarai.

"Seimas – biudžetinė organizacija, tad apskaita reglamentuota labai griežtai ir atsisakyti Seimo narių atlyginimo yra neįmanoma, nes įstatymai to nenumato. Oficialaus būdo nėra, tai darydama buhalterija darys pažeidimą. Vienintelis įstatyminis kelias – Labdaros ir paramos įstatymas", – BNS sakė L.Graužinienė.

Vyriausybės Ekonomikos ir finansų departamento Biudžeto ir finansų skyriaus vedėjas Stasys Čipkus BNS teigė, jog politikų ketinimai į biudžetą gražinti dalį atlyginimo yra tik "pasakymas" ir kad reikia sprendimų, norint praktiškai įgyvendinti tokius ketinimus.

"Negaliu komentuoti tų variantų, kuriuos sako politikai. Tačiau viskas įmanoma, kodėl gi ne?" – sakė S.Čipkus.

Socialdemokratai, Darbo partijos atstovai ir Tautos prisikėlimo partijos nariai ketvirtadienį paskelbė, jog 15 proc. atlyginimo skirs labdarai, o liberalai, konservatoriai, liberalcentristai, Seimo narių mišrios grupės nariai – grąžins į biudžetą.

Be to, premjeras Andrius Kubilius paskelbė, jog ministrai pasirašė kreipimąsi į Vyriausybės kanceliariją, prašydami 15 proc. jų atlyginimo grąžinti į valstybės biudžetą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų