Pereiti į pagrindinį turinį

Teisėsauga netirs Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo veiklos

2017-07-09 13:13 diena.lt inf.

Prokuratūra atmetė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) prašymą tirti Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo veiklą skirstant lėšas.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas
Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas / K. Kavolėlio / Fotobanko nuotr.

Teisėsaugos teigimu, ministerija kreipimesi nurodė tik bendro pobūdžio teiginius, nepateikta jokių objektyvių duomenų apie turto švaistymą.

„VRM rašte ir jo prieduose nepateikta konkrečių duomenų dėl Fondo tarybos sprendimų skirti lėšas atitinkamiems projektams nepagrįstumo“, – rašoma prokuroro nutarime.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas balandį paskelbė gavęs daug skundų dėl neaiškaus fondų lėšų skirstymo ir kreipėsi į teisėsaugą. Netrukus fondas pats kreipėsi į teisėsaugą ir apskundė jai Kūno kultūros ir sporto departamento veiksmus. Juose teisėsauga nusikaltimo taip pat neįžvelgė.

Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo taryba kasmet sporto projektams paskirsto per 6 mln. eurų, į fondą pinigai surenkami iš akcizo pajamų, gautų už alkoholinius gėrimus ir tabaką, taip pat iš loterijų ir azartinių lošimų mokesčio.

Vidaus reikalų ministerija šiuo metu renka papildomą medžiagą, teisėsaugos sprendimus vertina teisininkai, sprendimai dėl tolesnių žingsnių kol kas nepriimti, BNS sakė vidaus reikalų ministro atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų