Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas imsis Kalėjimų departamento vadovės skundo dėl nušalinimo

2017-03-16 12:58

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) priėmė nagrinėti Kalėjimų departamento direktorės Živilės Mikėnaitės skundą dėl jos nušalinimo nuo pareigų.

Živilė Mikėnaitė
Živilė Mikėnaitė / A. Radžiūtės / BFL nuotr.

Kaip BNS informavo teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė, ketvirtadienį sprendimą priėmęs teismas taip pat nustatė dviejų savaičių terminą Teisingumo ministerijai, per kurį ji turėtų pateikti atsiliepimus į skundą.

Teismas turi mėnesį laiko įvertinti bylos medžiagai, tačiau įprastai tarnybinių ginčų bylos nagrinėjamos pirmumo tvarka, kadangi jos tiesiogiai susijusios su valstybės išlaidomis.

Į teismą dėl, jos nuomone, neteisėto nušalinimo nuo pareigų Ž.Mikėnaitė kreipėsi praėjusią savaitę. Ž. Mikėnaitė nuo pareigų nušalinta, kol Teisingumo ministerija vykdo tyrimą dėl pažeidimų jos buvusioje darbovietėje - Kauno tardymo izoliatoriuje.

Pareigūnė teigia, kad įsakyme dėl jos nušalinimo nepateikti nei faktiniai, nei teisiniai argumentai.  Skunde teismui suformuluotas reikalavimas Kalėjimų departamento direktorę grąžinti į pareigas ir priteisti negautą darbo užmokestį.

Sprendimą pradėti tyrimą dėl situacijos Kauno tardymo izoliatoriuje teisingumo ministrė Milda Vainiutė priėmė atsižvelgusi į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) perduotą informaciją, kurią teisėsaugai savo ruožtu pateikė izoliatoriaus Buhalterinės apskaitos skyriaus viršininkė Rasa Kazėnienė.

Be kitų dalykų, ji teisėsaugai nurodė, kad Kauno tardymo izoliatoriuje pirties vedėja vadovauja pirčiai, kurios nėra, paslaugos ir prekės gali būti perkamos iš įmonių, galbūt susijusių su izoliatoriaus darbuotojais, o kai kurios prekės galėjo būti įsigyjamos už kelis ar keliolika kartų didesnę nei rinkos kaina. Pasak R.Kazėnienės, kai kurie jos pateikti duomenys apima laikotarpį, kai Ž.Mikėnaitė buvo Kauno tardymo izoliatoriaus direktorė. Ž.Mikėnaitė kai kuriuos šių kaltinimų neigia.

Teisingumo ministrė sako, kad Ž.Mikėnaitė nuo pareigų buvo nušalinta, kad netrukdytų tyrimui.

STT iš pradžių buvo atsisakiusi pradėti tyrimą pagal R.Kazėnienės pareiškimą. Generalinė prokuratūra tyrimą pradėjo, kai informacija apie pažeidimus izoliatoriuje tapo vieša.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų