Pereiti į pagrindinį turinį

Turgaus mafija – už grotų

2009-03-05 09:00
Turgaus mafija – už grotų
Turgaus mafija – už grotų / Mindaugo Ažušilio nuotr. Šaltinis: įtariama, kad Kalvarijų turgus buvo tapęs korumpuotų valdininkų pasipelnymo vieta.

Kalvarijų turguje vėl neramu. Ikiteisminį tyrimą dėl galimo dalyvavimo organizuotos nusikalstamos grupuotės veikoje atliekanti policija už grotų susodino buvusią turgaus vadovybę.

Lietuvos kriminalinės policijos biuras vakar išplatino pranešimą, kad Nusikaltimų tyrimo padaliniai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl savivaldybei priklausančios bendrovės "Šnipiškių ūkis" vadovų ir kitų darbuotojų galbūt įvykdytų nusikalstamų veikų – piktnaudžiavimo, kyšininkavimo, turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, įvykdytų organizuojant ir kontroliuojant Kalvarijų turgaus veiklą.

Naujasis bendrovės vadovas Juozas Šiaudinis įvardijo keturis, jo teigimu, vasario 27 d. policijos sulaikytus Kalvarijų turgaus darbuotojus: Artūrą Ruzgą, Jolantą Bagdonovič, Evą Ginskają ir Mariją Veres. Įtariama, kad jie yra vienos organizuotos nusikalstamos grupuotės nariai.

Dviem mėnesiams, kol atliekamas ikiteisminis tyrimas, šie asmenys nušalinti nuo pareigų turgavietėje.

"Jiems du mėnesius neleista dirbti. Vietoj jų samdžiau kitus darbuotojus, laikinai juos pavaduosiančius", – tikino J.Šiaudinis.

Savivaldybė iš J.Šiaudinio yra gavusi raštą, kad be šių, dviem paroms anksčiau buvo sulaikyti dar septyni aštuoni asmenys. Tarp jų – ir buvęs laikinasis bendrovės "Šnipiškių ūkis" vadovas Vidmantas Tamulionis ir jo su solidžiomis kompensacijomis iš turgavietės išlydėtos darbuotojos Mirolsava Jarkova bei Nijolė Vilkienė. J.Šiaudinio teigimu, nė vienas iš anksčiau sulaikytų nei "Šnipiškių ūkyje", nei Kalvarijų turguje nebedirba.

"Vilniaus diena" ne kartą rašė apie Kalvarijų turgaus prekiautojų reiškiamus kaltinimus V.Tamulioniui. Esą šis iš turgavietės, talkinant kontrolieriams bei keliems "Šnipiškių ūkio" darbuotojams, išplovęs šimtus tūkstančių litų, prekybininkus apkrovęs neteisėtomis rinkliavomis, vartojęs psichologinį ir net fizinį smurtą. V.Tamulionis tuomet kaltinimus kategoriškai neigė, bet dėl skundų Vilniaus apygardos prokuratūroje buvo pradėtas tyrimas. Su V.Tamulioniu dienraščiui vakar susisiekti nepavyko.


Vilius Navickas

Vilniaus miesto meras

Girdėjau, kad kontrolieriai sulaikyti. Žinome, kad ten buvo negeri dalykai, tačiau įvyko, kas ir turėjo įvykti. Nesąžiningi žmonės turi būti ten, kur jiems priklauso. Tai tik dar kartą patvirtina prieš tai buvusios Tvarkos ir teisingumo partijos suburtos valdančiosios koalicijos politiką.

Mes dabar norime reorganizuoti "Šnipiškių ūkio" įmonę, nuo jos atskirti Kalvarijų turgų, pakeisti vadovus, darbuotojus. Toks tarybos sprendimas yra priimtas ir įsigalios nuo balandžio 1-osios.


Gintautas Paluckas

Savivaldybės administracijos direktorius

O kokia čia paslaptis? Mūsų žiniomis, tikrai dviem paroms buvo sulaikyta vienuolika "Šnipiškių ūkio" ir Kalvarijų turgaus darbuotojų, tarp kurių yra ir pats V.Tamulionis. Šią informaciją mums pateikė "Šnipiškių ūkio" laikinasis direktorius Juozas Šiaudinis. Nežinome, už ką tuos žmones sulaikė, ar juos paleido, ar pratęsė kam nors areštą.

Teisėsaugos institucijos nesiima tokio pobūdžio veiksmų, jeigu tam nėra rimto pagrindo. Galime daryti tokias prielaidas, kad teisėsaugos pareigūnai turi tam tikros medžiagos apie galimą nusikalstamą veiką. Tai reikia vertinti labai rimtai.

Tie, kuriems pareikšti įtarimai, manau, pasinaudos proga patys palikti pareigas. Reikėtų apsvarstyti ir galimybę tuos žmones bent laikinai suspenduoti eiti savo pareigas. Tačiau tai jau įmonės vadovo reikalas.

Bet įstaigos veikla nesustojusi. Taip pat ruošiamasi atskirti "Šnipiškių ūkį" nuo Kalvarijų turgaus. Dėl pastarojo ruošiamas pertvarkos planas. Pasistengsime atskirti naujosios įstaigos personalą nuo tiesioginio pinigų rinkimo. Pamėginsime įdiegti sistemą, kad įmokos būtų mokamos tik per banką. Jokių grynųjų pinigų, kad nebūtų galimybių piktnaudžiauti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų