„Idėja kilo, kai prasidėjo kariniai veiksmai Ukrainoje. Mano maisto furgonas kol kas yra laisvas, nes sezonas prasidės tik nuo gegužės. Produktų turiu, šiek tiek pats finansavau, ir pradėjau organizuoti važiavimą į pasienį. Žinojau, kad tikrai bus reikalinga tokia pagalba maistu. Maitinti aš tikrai moku – šioje srityje dirbu 30 metų. Teko kelias dienas paaukoti savo laiko. Susiradau bendraminčių iš Kauno ir esame čia penkta para“, – laidai „Labas vakaras, Lietuva“ pasakojo vyras. Šiuo metu jo komandoje yra penki vyrai.
Jis teigė pagaminęs apie 4,5 tūkst. maisto porcijų pabėgėliams. Anot pašnekovo, itin populiarūs patiekalai – troškinti kopūstai su dešrelėmis, grilyje keptos dešrelės. Pagalbą teikiantis verslininkas verda sriubas, plovą, gamina makaronus su mėsa, ryžius su daržovėmis, kepė kalakutą.
„Kai kurie žmonės prašo vegetariškų patiekalų“, – sakė D. Drumsta, gaminęs ir tortilijas.
Vaikams lietuviai gamino ir dešrainius. Anot jo, pabėgėliams siūlomas sotus ir šiltas maistas.
Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:
Lietuviams ruošti maistą padėjo ir nuo karo bėgantys vaikai.
„Atbėgo berniukas su broliu ir močiute. 12 metų berniukas yra labai drąsus, jis pats pasisiūlė į pagalbą, prašė duoti pamaišyti. Jis kokias dvi valandas, kol laukė transporto, kad jį paimtų, buvo pas mus. Jis kitiems vaikams nešiojo ir saldainius, ir minkštus žaisliukus, ir mums padėjo. Berniukas – šaunuolis, su iniciatyva. Nusprendėme, kad iš jo užaugs tikrai labai geras ir doras žmogus“, – sakė pašnekovas.
D. Drumsta pasakojo, kad žmonės labai skirtingai reaguoja į paramą – vieni labai dėkoja, kiti nori duoti pinigų (vyrai jų atsisako), nes nesupranta, kad maistas gali būti duodamas nemokamai.