Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainiečių studijoms Lietuvos aukštosiose mokyklose paskirstyta 420 tūkst. eurų

2022-10-31 08:33

Ukrainiečių studijoms Lietuvos aukštosiose mokyklose iki metų pabaigos paskirstyta 420 tūkst. eurų, pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

freepik.com nuotr.

Ministrės Jurgitos Šiugždinienės įsakymu paskirstytos lėšos 21 aukštajai mokyklai, į valstybės nefinansuojamas vietas priėmusioms iš Ukrainos atvykusius studentus.

Pranešama, kad Lietuvos parama skiriama valstybinėms aukštosioms mokykloms, kurios šiemet priėmė nuo karo bėgančius Ukrainos studentus į pirmosios pakopos ir vientisąsias studijas.

Valstybė remia daugiau kaip 800 ukrainiečių bakalauro ir vientisąsias studijas. Dar 56 ukrainiečiai priimti į Lietuvos valstybės finansuojamas magistrantūros studijas ir keturi – į rezidentūros studijas.

Kaip sutarta su aukštosiomis mokyklomis, valstybės biudžeto lėšomis dengiama 60 proc. studijų kainos, o aukštoji mokykla įsipareigoja neimti iš studentų mokesčio už studijas. 

Lietuva taip pat skiria lėšų čia studijuojančių ukrainiečių stipendijoms: 800 bakalauro studijų studentų gauna 300 eurų, 56 magistrantai – 460 eurų dydžio stipendijas.

Finansuojamas ir ukrainiečių vaikų ugdymas darželiuose ir mokyklose. Praėjusiais mokslo metais ugdymui ir pavėžėjimui skirta apie 9 mln. eurų, šiems mokslo metams iki metų pabaigos – dar 14,6 mln. eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų