Pereiti į pagrindinį turinį

V.Adamkus susitiko su Džeimsu Bondu

2009-05-15 16:29
V.Adamkus susitiko su Džeimsu Bondu
V.Adamkus susitiko su Džeimsu Bondu / President.lt nuotr.

Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus, susitikęs su UNICEF geros valios ambasadoriumi ir aktoriumi seru Rodžeriu Mūru pabrėžė, kad šiuo sunkmečiu turime ypatingą dėmesį skirti mūsų ateičiai - vaikams.

Padėkojęs už apsilankymą Lietuvoje, Prezidentas sakė, kad šis britų kino legendos vizitas yra labai prasmingas.
„Šiuo sudėtingu visam pasauliui laikotarpiu negalime pamiršti svarbiausių žmogiškųjų vertybių. Privalome ne tik kalbėti apie pagalbą artimui, bet ir veikti", - sakė valstybės vadovas.

Susitikimo metu Prezidentas teigė, kad vakar Paryžiuje vykusiame UNESCO geros valios ambasadorių susitikime pabrėžęs, jog šiuo globalios krizės metu kaip niekad svarbu būti dėmesingiems tokioms sritims kaip kultūra, švietimas ir mokslas.

Pabrėžęs, kad UNICEF yra daug nuveikusi Lietuvos vaikų labui, Prezidentas V. Adamkus teigė, jog šiandien mūsų šalis stengiasi atiduoti duoklę tiems pasaulio vaikams, kuriems reikia pagalbos. Respublikos vadovas sakė, kad Lietuvos nacionalinis UNICEF biuras kartu su Lietuvos užsienio reikalų ministerija, remiami verslo ir šalies žmonių, įgyvendino gražius projektus Afganistane, Gruzijoje ir Armėnijoje.

R. Mūras padėkojo Lietuvai ir UNICEF nacionaliniam komitetui už sėkmingai įgyvendintus projektus užsienio valstybėse.

UNICEF geros valios ambasadorius ir britų kino legenda R. Mūras Lietuvoje lankosi A.Adamkienės fondo ir Lietuvos nacionalinio UNICEF komiteto kvietimu. Šio vizito tikslas - padėti kaupti lėšas pasauliniams UNICEF projektams.

Lietuvoje seras R. Mūras susitinka su vaikais, studentais, taip pat su valdžios pareigūnais bei verslininkais. Vizito metu sukauptos lėšos bus skirtos vaikų švietimo projektams Lietuvoje ir Maroke įgyvendinti.

UNICEF yra Jungtinių Tautų Vaikų fondas. Tai yra nepolitinė organizacija, veikianti 158 pasaulio šalyse. Nors UNICEF yra JT organizacija, ji neturi nuolatinio finansavimo: šią organizaciją savanoriškai remia asmenys, verslo bendruomenė, fondai ir vyriausybės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų