Pereiti į pagrindinį turinį

Vasaros sezono pradžia - su karaliene Luize

2007-05-19 09:00

Neringa iškilmingai paskelbė vasaros kurortinio sezono pradžią – dešimčia dienų anksčiau nei įprasta.

Pasak Neringos vicemero Arūno Burkšo, Neringa yra pasiruošusi priimti svečius – paplūdimiai išvalyti, žolė skveruose nupjauta, žydi sodai ir gėlynai... O statybininkai, keičiantys vamzdynus naujajai geriamojo vandens ir nuotekų sistemai, Nidoje baigia lopyti iškasinėtas gatves.

Švarus vanduo Neringos vamzdynais pradės tekėti birželio mėnesį, ir tai yra džiugiausia naujojo sezono žinia Neringos mylėtojams.

Ši naujiena, pasak verslininkų, kol kas neturės įtakos poilsiavimo kainoms. Atvirkščiai – sezono pradžiai turistai viliojami itin patraukliomis kainomis. Trijų žvaigždučių viešbutis „Linėja“ sezono atidarymo proga paskelbė akciją – 100 litų už kambarį parai (be pusryčių),svečių namai „Palvė“ visiems kambariams taiko 20 procentų nuolaidą. Derėtis dėl nuomos kainos šiuo metu galima visur.

Pigiausiai apsigyventi Nidoje asmeniui pavyks už 25 litus parai (su bendrais patogumais), o vieno kambario butą su dušu ir tualetu galima išsinuomoti už 120 litų.

Brangiau šį sezoną Neringos svečiai privalės mokėti už persikėlimą per Kuršių marias – už asmenį – 2 litus (vietoj 1,50), už lengvąjį automobilį – 40 litų(vietoj 32).

Įvažiavimo į Kuršių neriją mokestis ne vasaros piko metu išlieka tas pats – 10 litų už lengvąjį automobilį (nuo liepos 1–osios – 20 litų). Nepakitusi ir bilieto kaina vykstant autobusu iš Smiltynės į Nidą – asmeniui 7 litai.

Ypatingesnių pojūčių išsiilgę turtingesni svečiai nuo šio pavasario iš Klaipėdos į Nidą gali nuplaukti greitaeigiu kateriu „Cindy“. Šis pusantros valandos malonumas asmeniui kainuos 60 litų į vieną pusę (100 litų – į abi).

Po ilgokos pertraukos į Neringą sugrįžta dar viena tradicinė transporto priemonė – arklių traukiama karieta, kuria pirmoji Nidos gatvėmis pravažiuos Prūsijos karalienė Luizė – aktorė Virginija Kochanskytė. Literatūriniu – muzikiniu projektu „Karališkasis pėdsakas Neringoje“ bus paminėtas garsiosios Prūsijos karalienės apsilankymas Nidoje.

Karališką aplinką ir valgius sezono atidarymo šventėje Nidoje užsimojo sukurti „Karalienės Luizės seklyčia“ laikinai persivadinęs restoranas „Nidos seklyčia“.

Kur kas žemiškesniu – kuršišku maistu ir cepelinų varžytuvėmis pasirengusi nustebinti kavinė „Kuršis“, o naktinę programą su striptizu šeštadienio nakčiai pažadėjo „Peteris“.

Vasaros sezono atidarymas, pasak Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ režisierės Aušros Feser, tai ne tik kultūrinė programa. Mums buvo svarbu parodyti, kad Neringos žmonės laukia svečių, kad pasirengę juos priimti. Nidiškiai laivų savininkai rengia mariose laivų paradą, Preilos žvejai šeštadienį kviečia į žuvų turgų, o juodkrantiškiai – į žuvų gatvę.

Savaitgalio atidarymo šventės koncertuose skambės klasika, džiazas, rokas ir populiarioji muzika, vyks mažųjų kino formų retrospektyva, A.Vizgirdos Pilies teatro gatvės vaidinimas, lėlių teatro spektaklis vaikams. Visi renginiai – nemokami, išskyrus naktinę diskoteką restorane „Nida“.

Atidarymo dovana sveikos gyvensenos šalininkams – rytinė jogos mankšta prie jūros, centrinio Nidos paplūdimio, šeštadienį ir sekmadienį. Krepšinio gerbėjai rinksis į šou varžybas, kuriose susirungs Neringos ir Lietuvos komandos.

Įdomu tai, kad į Neringos vasaros atidarymo šventę atvyksta per dešimt užsienio šalių žurnalistų, daugiausiai vokiečių. Mat susidomėjimas Neringa Vakaruose yra didžiulis, o vokiečių turistai į Nidą atvyksta ilsėtis pirmieji, šiemet – balandžio pabaigoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų