Verslo pietūs – reikalams aptarti Pereiti į pagrindinį turinį

Verslo pietūs – reikalams aptarti

2005-02-15 09:00

Dienos rūpestis

Verslo pietūs – reikalams aptarti

Sparčiai plėtojantis verslo ryšiams, restoranams vis dažniau tenka rengti specialius pietus. Verslo pietų metu yra ne tik valgoma, bet ir užmezgamos dalykinės pažintys, keičiamasi nuomonėmis, aptariami verslo reikalai. Tokius pietus jau siūlo ir keli uostamiesčio restoranai.

Verslo pietūs nėra iškilmingas priėmimas. Jie patiekiami greitai, o jų valgiaraštis yra paprastas – tai tos dienos siūlomi patiekalai, tik subalansuoti aktyviai gyvenantiems žmonėms. Šie pietūs susideda iš trijų patiekalų: sriubos, antrojo ir deserto. Paprastai verslo pietūs valgomi apie valandą nuo 12 iki 16 valandos. Iškilmingesni verslo pietūs prasideda apie 17-19 valandą ir trunka 2-3 valandas.

Viešbučio „Navalis“ restorano vadovė Ieva Ratkevičiūtė „Klaipėdai“ sakė, kad verslo pietų valgiaraštis sudaromas iš patiekalų, kurie gaminami iš kuo natūralesnių produktų. „Kiekvieną dieną siūlome patiekalus iš kiaulienos, jautienos, žuvies, mėsos – jie yra lengvai virškinami ir turi daug baltymų. Neatsiejama tokių pietų dalis yra šviežios daržovės“, - pasakojo I.Ratkevičiūtė. „Navalyje“ verslo pietūs valgomi nuo 12 iki 15 valandos, o jų kaina – 16,50 lito.

Viešbučio „Radisson SAS“ restorano vadovė Audronė Tikniutė dienraščiui sakė, kad čia verslo pietų patiekalai yra pigesni nei pagrindinio meniu valgiai ir kainuoja 19 litų. Prie verslo pietų siūlomas pietų vynas arba sultys, kava arba arbata. Šiame restorane verslo pietūs valgomi nuo 12 iki 14 valandos.

Viešbučio „Klaipėda“ rinkodaros skyriaus vadovė Jurgita Maračkinaitė tvirtino, kad panoraminiame bare-restorane „XII“ nėra specialių dienos patiekalų, todėl dauguma klientų apie pietus praneša iš anksto. Dauguma verslininkų pietauja nuo 12 iki 16 valandos.

Patiekalų kainos čia didesnės nei paprastuose baruose. „Kadangi valgius gaminame iš aukštos kokybės produktų, nieko nuostabaus, kad krevečių ar avokado salotos brangesnės nei kitur pietums siūlomi bulvių plokštainiai ar cepelinai“, - sakė J.Maračkinaitė.

Prie verslo pietų viešbučio restorane dažniausiai siūlomi lengvi gėrimai – vynas, alus, aperityviniai kokteiliai. Jei verslo pietūs vyksta vėlesniu laiku, prie deserto geriami stipresni taurūs gėrimai – brendis arba brangus konjakas.

Pasak viešbučio rinkodaros vadovės, vietiniai verslininkai yra pamėgę pietus valgyti dieną, o užsieniečiai renkasi vėlyvesnius verslo pietus, kai aplinka yra mažiau formali.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų