Pereiti į pagrindinį turinį

Viešinti Antikorupcijos komisijos posėdžius pageidauja ne visi

2012-05-24 09:00
Viešinti Antikorupcijos komisijos posėdžius pageidauja ne visi
Viešinti Antikorupcijos komisijos posėdžius pageidauja ne visi / Gedimino Bartuškos nuotr.

Kas dėjosi Seimo Antikorupcijos komisijoje, kai ši tyrė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovybės atleidimą, visuomenė greičiausiai nesužinos. Prokurorai, saugumo darbuotojai, buvęs ministras leidimo viešinti posėdžių stenogramas neduoda.

Ko saugumo pareigūnų, prokurorų, Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko ir vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio prieš gerą mėnesį klausinėjo Seimo Antikorupcijos komisijos nariai? Kokius atsakymus jie gavo? Ar prieš televizijos kameras pasakodami apie komisijos posėdžius bei aukštų pareigūnų atsakymus jie neperlenkė lazdos ir nemelavo?

Į šiuos klausimus aiškaus atsakymo lig šiol nėra. Regis, tai neberūpi ir, atrodo, karštuose komisijos posėdžiuose prakaitavusiems asmenims bei institucijoms.

Pavyzdžiui, itin smarkiai savo tiesą įrodinėjęs liberalcentristas Raimundas Palaitis atsakymo, ar leidžia paviešinti posėdžio, kuriame jis atsakinėjo į komisijos narių klausimus, stenogramą, lig šiol nedavė.

Lygiai taip pat elgiasi ir Lietuvos banko valdybos pirmininkas, ištikimas Prezidentės sąjungininkas Vitas Vasiliauskas. Iš Valstybės saugumo departamento (VSD) ir Generalinės prokuratūros atstovų dėl stenogramų viešinimo atsakymų Seimas negavo iki šiol.

„Taip, matyt, vilkinamas laikas. Nepasakoma nei “taip„, nei “ne„. Greičiausiai laukiama, kada ši visa istorija galutinai išsikvėps. Tai padaryti reikėjo prieš gerą mėnesį“, – samprotavo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis.

Leidimą paviešinti tai, ką kalbėjo Antikorupcijos komisijoje, yra davę tik pagrindiniai šios istorijos herojai – buvę FNTT vadovai Vitalijus Gailius bei Vytautas Giržadas, Prezidentės patarėjas Jonas Markevičius ir keli asmenys, komisijos nariams paaiškinę, kaip veikia poligrafas.

Tiesa, sutikimą viešinti stenogramą leido ir, kai kurių politikų nuomone, vėjus komisijos nariams šnekėjęs dienraščio „Lietuvos rytas“ vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų