Pereiti į pagrindinį turinį

Vietoj posėdžių salės – Afrika

2013-06-26 06:00
Vietoj posėdžių            salės – Afrika
Vietoj posėdžių salės – Afrika / Manto Adomėno nuotr.

Kam prakaituoti Seimo posėdžių salėje, jei laiką galima leisti Sudane, Tunise ar Jungtinėse Amerikos Valstijose? Kai kurie tautos išrinktieji pasirinko būtent tokią vasaros darbo specifiką.

Ieškojo driežo

„Gal dar kokį driežą gali surast? Norėčiau žalio. Myliu!“ – feisbuko paskyroje šiomis dienomis teiravosi parlamentaro Manto Adomėno žmona Viktorija. Į Sudaną, Džubos miestą, į komandiruotę išsiųstas M.Adomėnas atitaria: „Atėjo liūčių sezonas ir visi išsislapstė. Bandysiu!“

Pietų Sudano Respublikoje Seimo narys viešėjo nuo birželio 14 d. Iš Afrikos jis grįžta šiandien, birželio 26-ąją. Seimo valdyba, kurios sutikimą privalu gauti vykstant į komandiruotę, nurodo, kad M.Adomėnas vyko dalyvauti Tarptautinio respublikonų instituto rengiamame seminare.

Tačiau parlamentaras dienraščiui taip ir nesugebėjo paaiškinti, ko ten vyko ir ko išmoko. Seminaro temos įvardyti jis taip pat neįstengė. „Gal geriau atsiųskit tuos klausimus raštu. Tema kokia buvo? Tai jums raštu bus geriausia, kad nesuklysčiau“, – greitai baigti pokalbį pasistengė konservatorius.

Sėjo demokratiją

Dar vienas keliones vasarą pamėgęs parlamentaras – jaunasis socialdemokratas Domas Petrulis. Pirmą kadenciją Seime dirbantis politikas jau spėjo nemažai pakeliauti.

Birželio pradžioje jis keliavo į Afganistaną „aplankyti Lietuvos karių ir susitikti su Afganistano Islamo Respublikos valdžios atstovais“. Birželio vidury kartu su kolege konservatore Agne Bilotaite jis išvyko į Tunisą. Kaip skelbia Seimo valdybos dokumentas, išvykos tikslas – dalyvauti Tuniso politikos mokyklos rengiamuose mokymuose.

„Tai, matot, Tunise buvau mokyti arabų parlamentinės demokratijos formų. Tikrai ne pramogauti važiuoju, o atstovauti. Kiek jau aš čia tų komandiruočių turėjau – tik keturias“, – dėliojo jaunasis socialdemokratas.


Komentaras


Valentinas Stundys


Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas

Komandiruočių ir kelionių klausimus svarsto Seimo valdyba. Jei Seimo narys leidžiamas į komandiruotę, jis vyksta. Yra nustatytos taisyklės. Kai yra komandiruotėje, Seimo narys praleidžia plenarinį posėdį su pateisinama priežastimi. Paprastai valdyba į kairę ir į dešinę komandiruotėms nepritaria dėl finansų stygiaus. Dėl etiškumo – klausimas lieka nebeaktualus, jei taisyklės tokios. Komisija čia negali įžiūrėti nieko bloga.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų