Pereiti į pagrindinį turinį

Pradėtas tyrimas dėl buvusio viceministro įdarbinimo „Regitroje“

2014-11-11 13:52 diena.lt inf.
T. Lukšio / BFL nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl buvusio vidaus reikalų viceministro Algimanto Juocevičiaus, kuris galėjo supainioti interesus įsidarbindamas valstybės įmonėje „Regitra“.

Pradėti tyrimą etikos sargai antradienį nusprendė atsižvelgdami į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad vidaus reikalų viceministru dirbęs ir „Regitros“ veiką kuravęs A.Juocevičius, nustojęs eiti pareigas ministerijoje, įsidarbino minėtos valstybės įmonės direktoriaus patarėju.

Iš darbo „Regitroje“ A.Juocevičius šią savaitę išėjo. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas, kuris yra vienas iš įtariamųjų tyrime dėl Vidaus reikalų ministerijos pirkimų, pats pasiprašė atleidžiamas iš šių pareigų, BNS patvirtino „Regitros“ atstovė spaudai Laimutė Užupė.

Į VTEK dėl „tvarkiečio“ A.Juocevičiaus praėjusią savaitę kreipėsi konservatorė Agnė Bilotaitė.

Parlamentarė nurodė, kad A.Juocevičius galėjo supainioti interesus, kai po atsistatydinimo iš viceministro pareigų įsidarbino generalinio direktoriaus patarėju „Regitroje“, nors prieš tai kuravo šią įmonę, buvo jos valdybos nariu.

„Problemos yra labai didelės pačioje „Regitroje“ - manau, reikėtų pasižiūrėti, padaryti auditą, paanalizuoti pačią instituciją, vadovų veiksmus įkuriant naujus etatus. Nes etatai kuriami „iš oro“, sau palankiems žmonėms. Akivaizdu, kad tai daroma ne dėl efektyvesnio „Regitros“ darbo, o tam, kad žmonės, kurie neteko darbo dėl neskaidrios veiklos ar kitų priežasčių, turėtų šiltą, patogią vietą“, - sakė A.Bilotaitė.

Generalinė prokuratūra spalį pranešė su Specialiųjų tyrimų tarnyba atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais VRM vykdytų viešųjų pirkimų. Iš viso buvo sulaikyti penki asmenys, tarp jų - A.Juocevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų