Pereiti į pagrindinį turinį

Vyriausybė ėmė daryti nuolaidų

2009-05-02 09:00

Vyriausybė, atsižvelgdama į Seimo narių siūlymus, pritarė kiek padidinti finansavimą būtiniausioms reikmėms.

Tačiau Ministrų kabinetas tam surado papildomai ne 143 mln. litų, kaip siūlė Seimas, o 84 mln. litų. Palyginti su ankstesniu Vyriausybės projektu, dabar siūloma padidinti asignavimus 84,4 mln. litų, tačiau bendras visų biudžetų – valstybės, savivaldybių, "Sodros" ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo – išlaidų mažinimas vis tiek sieks apie 3 mlrd. litų.

Seimas siūlė papildomai rasti 143 mln. litų, iš jų – 100 mln. litų skirti keliams.

"Ilgai diskutavome šiuo klausimu ir esant dabartinei ekonominei padėčiai tokio masto pasiūlymas sunkiai įsipaišo į mūsų nustatytus makroekominius rėmus. Todėl Vyriausybė iš dalies atsižvelgė į Seimo Biudžeto ir finansų komiteto siūlymus, tačiau manome, kad visus juos šiandien įgyvendinti tikrai būtų per sunku", – žurnalistams po Vyriausybės posėdžio sakė A.Šemeta.

Jo teigimu, daugeliui komiteto siūlymų Vyriausybė pritarė. Dalis iš 84 mln. litų, anot finansų ministro, yra asignavimų perskirstymas, ir tai nesukuria papildomo deficito.

"Tačiau atsižvelgiant į tai, kad buvo pasiūlymas didinti finansavimą kelių ir kai kurioms kitoms programoms, turėjome pasiūlyti papildomai padidinti deficitą 48 mln. litų. Manome, kad prie bendro taupymo, kuris sudaro daugiau nei 3 mlrd. litų, 48 mln. litų neturėtų būti didesnė problema", – kalbėjo A.Šemeta.

Kitoms papildomoms išlaidoms padengti apie 30 mln. litų bus paimta iš Finansų ministerijos administruojamų programų, daugiau nei 6 mln. litų sumažinti asignavimai investicijoms.

Vyriausybės sprendimu numatoma Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimą padidinti 25 mln. litų (palyginti su pirminiu biudžeto projektu), poilsio ir kultūros srities – 15 mln. litų, sveikatos apsaugos – 4 mln. litų, žemės reformos ir melioracijos investicijų projektų – 15,3 mln. litų.

Švietimo įstaigoms renovuoti, tai siūloma finansuoti iš ES fondų lėšų, numatoma skirti daugiau kaip 112 mln. litų. Be to, švietimui siūloma skirti dar apie 5,3 mln. litų.

Vyriausybė siūlo skirti 2,5 mln. litų daugiau Dainų šventei, 1,5 mln. litų – Policijos departamentui ir 1 mln. litų – Priešgaisrinės apsaugos departamentui. Siūloma perskirstyti vidaus reikalų sistemos ir muitinės išlaidas (8,829 mln. litų), padidinant pirminės grandies statutinių valstybės tarnautojų darbo užmokestį ir nedidinant bendrų institucijoms skiriamų asignavimų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų