Pereiti į pagrindinį turinį

Vyriausybė nori remti visą spaudą

2009-01-20 09:00

Ministrų kabinetas vakar galutinai nenutarė, kaip paremti žiniasklaidą, kuriai nuo sausio gerokai išaugo mokesčių našta.

Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis teigia, kad linkstama prie sprendimo remti visą žiniasklaidą.

"Išsprendus vienos šakos problemas, bendra padėtis neišsisprendžia. Mes manome, kad reikia atrasti bendras formules visai Lietuvai, o ne vienos kurios nors šakos: leidybos, spaudos, platinimo ar kultūros leidinių. Reikia bendrą padėtį derinti. Mes kaip tik ieškome, kaip pagerinti visiems, o ne kuriam nors vienam", – vakar po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė kultūros ministras.

Jis pripažįsta, kad silpniausiai remiami yra kultūros ir regioninės spaudos leidiniai ir kad jų netekti būtų labai didelis nuostolis.

"Juos paremti iš tiesų yra nelabai sunku, bet tai neatitolina stipresnių sričių problemų", – aiškino ministras.

Jis teigė, kad šiuo metu derinamos ministerijų pozicijos ir svarstoma, kaip gali būti perskirstomi šiuo metu veikiantys fondai.

Vyriausybė, keldama mokesčius, numatė, kad atsisakius pridėtinės vertės mokesčių (PVM) lengvatų speciali parama kultūros, regioninei ir vietos spaudai turėtų būti skiriama per Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondą.

2008 m. Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas 5,8 mln litų paskirstė 184 projektams. Iš viso paramos prašyta 260-iai projektų.

Visuomenės informavimo įstatymas numato, kad valstybė remia ir nacionalinių, regionų ir vietos laikraščių pristatymo (surinkimo, paskirstymo ir pristatymo) prenumeratoriams paslaugas. Pagal įstatymą laikraščių pristatymo paslaugų teikėjams gali būti kompensuojama iki 30 proc. išlaidų.

Nuo sausio spaudai taikomas 19 proc. PVM tarifas, o ne lengvatinis 5 proc. tarifas, kaip buvo iki tol.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų