Pereiti į pagrindinį turinį

Ž. Pacevičius iš STT vadovo posto atleistas antruoju bandymu

2012-10-16 18:36
Ž. Pacevičius iš STT vadovo posto atleistas antruoju bandymu
Ž. Pacevičius iš STT vadovo posto atleistas antruoju bandymu / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Seimas antrą kartą balsuodamas dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriaus Žimanto Pacevičiaus atleidimo iš pareigų pasibaigus kadencijai antradienį pritarė prezidentės Dalios Grybauskaitės teikimui.

Už tai, kad būtų pritarta Ž. Pacevičiaus atleidimui iš pareigų, antradienį slaptame balsavime pasisakė 50 parlamentarų, 11 buvo prieš, 4 susilaikė, 7 biuleteniai buvo sugadinti.

Ž. Pacevičiaus atleidimui Seimas pritarė tik antru balsavimu, prieš tai prezidentės teikimui dėl jo atleidimo nepritaręs. Antradienį prieš balsavimą kalbėdamas Seime prezidentės patarėjas Jonas Markevičius ragino parlamentarus palaikyti pareigūno norą palikti STT. Ši institucija yra atsakinga už kovą su korupciniais nusikaltimais.

Ž. Pacevičius vėliau žurnalistams sakė nebenorintis dirbti kitą kadenciją, nes atėjęs laikas pokyčiams. Jis taip pat sakė ieškosiąs kitos tarnybos, valstybės sektoriuje ir tuo pačiu, kadangi yra sulaukęs pensijinio amžiaus, eisiąs ir į pensiją.

„Traukiuosiu dėl to pirmiausia, kad baigėsi kadencija, kol kas negalvoju, kur dirbsiu, galvoju, kad porą savaičių grynai pailsėsiu ir tada galbūt arba naujų pasiūlymų sulauksiu, arba paieškosiu. Traukiuosi vien dėl kadencijos pasibaigimo, ne dėl naujo darbo suradimo“, - sakė Ž. Pacevičius.

„Galvoju, kad vis tiek valstybės tarnyboj srity dribsiu kažkurioj srity savo kompetencijoj“, - klausiamas, kur planuoja dirbti, sakė kadenciją baigęs STT vadovas.

„Antrai kadencijai aš tikrai nenorėčiau sutikti dirbti. Todėl, kad darbas tikrai sunkus, ir yra laikotarpis, kai aš jau norėčiau pagalvoti apie kitą darbą . Aš jau esu sakęs anksčiau, kad STT penkiolika metų, ir sistemoj išvis 22 metai, galvoju, kad pats tas laikas, kai galėčiau šiek tiek pakeisti darbą“, - klausiamas, ar norėtų likti STT vadovo pareigose, sakė Ž. Pacevičius.

Klausiamas, kas galėtų po jo vadovauti STT, Ž. Pacevičius sakė, lengviau būtų dirbti iš tos pačios sistemos paskirtam žmogui. „Aš galvoju, kad ne tik mūsų institucijoj, bet ir kitose, geriausia, kai iš sistemos yra žmogus, kuris žino sistemą, žino darbuotojus“, - sakė kadenciją baigęs vadovas.

Prezidentė D. Grybauskaitė antrą kartą kreipėsi į parlamentą, prašydama pritarti Ž.Pacevičiaus atleidimui iš STT direktoriaus pareigų.

Rugsėjo 18 dieną Seimas nepritarė D. Grybauskaitės teikimui dėl Ž. Pacevičiaus. Tuomet per slaptą balsavimą už pritarimą STT vadovo atleidimui balsavo 38 Seimo nariai, prieš buvo 27, 18 susilaikė.

Parlamentarai, teigę, kad STT vadovas gerai dirba, suabejojo, ar jis tikrai nori palikti tarnybą, priekaištavo, kad patyrę teisėsaugininkai „išeina į gatvę“, jiems nepasiūlius kitų pareigų valstybės tarnyboje.

Pats Ž. Pacevičius, tuomet sužinojęs balsavimo rezultatus, tvirtino neketinąs dirbti ilgiau negu numato jo kadencija.

Ž. Pacevičius STT vadovo pareigas eina nuo 2007 metų spalio 17 dienos, jo penkerių metų kadencija baigsis šių metų spalio 17 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų