Pereiti į pagrindinį turinį

Amerikiečiai išbandė skraidantį automobilį

2009-03-20 14:34
Amerikiečiai išbandė skraidantį automobilį
Amerikiečiai išbandė skraidantį automobilį / Terrafugia nuotr.

JAV kompanija „Terrafugia“ surengė pirmąją viešą skraidyti sugebančio automobilio „Transition“ bandymų sesiją. 

Unikali transporto priemonė gavo visus reikiamus sertifikatus, leidžiančius „Transition“ važinėti bendro naudojimo keliais, o pakilti į orą gali įsibėgėjusi praktiškai bet kokiame kiek ilgesniame ir platesniame take. Vienintelė kliūtis tokį nuotykį patirti legaliai - speciali vairuotojo-piloto licencija. Tiesa, „Terrafugia“ atstovai tikina, kad šį dokumentą galima įsigyti išklausius reikiamus kursus ir drauge su instruktoriumi paskraidžios maždaug 20 valandų.

Važiuodamas žemės keliais „Terrafugia Transition“ naudojasi įprasto benzininio motoro teikiama galia ir nuo klasikinio ratuočio skiriasi tik neįprasta kėbulo konstrukcija - sulankstyti ir prigludę prie skraidamobilio šonų sparnai styro tarsi superherojaus Betmeno ausys. Akį rėžia ir mašinos priekyje bei gale esantys aerodinaminiai elementai.  

Automobilio - lėktuvo metamorfozė užtrunka viso labo 30 sekundžių - tiek laiko prireikia sparnams išskleisti. Pakilti į orą ir skristi apartą verčia 100 AG pajėgumo propelerinis varikliukas „Rotax 912S“.  Atstumas, kurį „Terrafugia Transition“ gali įveikti skrisdamas - maždaug 720 km, o didžiausias greitis - 185 km/val. (žemėje mašina gali įsibėgėti iki 105 km/val.).

Apie serijinę „Terrafugia Transition“ gamybą kol kas nekalbama. Kompanijos inžinieriai tikina, kad ketinantys tobulinti kai kuriuos agregatus ir konstrukciją bei surengti papildomas sudėtingesnių bandymų žemėje ir ore maratoną. Tuomet turėtų pasirodyti dar vienas „Transition“ prototipas. Nepaisant to, užsisakyti skraidamobilį galima jau dabar, sumokėjus 10 tūkst. JAV dolerių avansą. Numatoma mažmeninė „Terrafugia Transition“ kaina - 194 tūkst. dolerių. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų