Pereiti į pagrindinį turinį

Degalų kokybę tikrins laboratorija ant ratų

2009-04-01 14:03
Degalų kokybę tikrins laboratorija ant ratų
Degalų kokybę tikrins laboratorija ant ratų / Orlen nuotr.

„Orlen Lietuva“ degalinių tinklas stiprina vidinę degalų kokybės kontrolę. Degalų kokybę reguliariai tikrins mobilioji laboratorija, kurios pagalba degalų mėginiai paimami ir ištiriami neišvažiuojant iš degalinės. 

„Mobiliąją laboratoriją naudojame degalų kokybei užtikrinti ir savikontrolei. Lietuvoje laboratorija ant ratų degalų kokybę pirmą kartą pradėjo tikrinti šiais metais, kitose šalyse esančiose „Orlen“ degalinėse tai įprasta praktika“, - sakė „Orlen Lietuva“ degalinių tinklą valdančios bendrovės „Ventus-Nafta“ generalinio direktoriaus pavaduotojas ir komercijos direktorius Saulius Žilėnas.

Mobiliojoje laboratorijoje naudojamos naujausios technologijos, kurių pagalba degalų mėginiai paimami pačioje degalinėje ir tikrinama, ar jie atitinka degalų kokybės sertifikatuose nurodytus kriterijus: ar degalai atitinka konkrečiam sezonui ir oro temperatūrai keliamus reikalavimus, oktaninio skaičiaus, etilo alkoholio, distiliatų, aromatinių ir kitų priemaišų koncentracijos kiekius.

„Mobilioji laboratorija leidžia atlikti degalų kokybės kontrolę nestabdant prekybos degalais, todėl vairuotojams nesukelia jokių nepatogumų. Be to, papildoma savikontrolė garantuoja, kad vartotojus pasiekia aukščiausia degalų kokybė“, - sakė S.Žilėnas.

Koncernui „PKN Orlen“ priklausančiame degalinių tinkle mobiliosios laboratorijos veikia nuo 2005 metų. Jos pradėtos naudoti siekiant sustiprinti vidinę kontrolės sistemą ir padidinti reakcijos į galimus trūkumus greitį. Mobiliosios laboratorijos yra daugiaetapės kontrolės sistemos, apimančios kokybės kontrolę nuo gamybos iki galutinio vartotojo, dalis. Dėl technologinio patogumo ir mažesnių nei akredituotuose laboratorijose tyrimų kaštų, mobiliosios laboratorijos sulaukia vis didesnio degalinių savininkų ir mažmeninės prekybos degalais atstovų dėmesio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų